Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hvad er økologi?

Økologi er din sikkerhed for gode råvarer, ingen sprøjtemidler og dyrevelfærd

Om økologi

Økologi er et helhedsorienteret landbrug. Et landbrug, hvor man tænker på miljø, natur og dyr, og hvor målet er bæredygtig landbrugsproduktion til gavn for os og for fremtidige generationer.

Det gælder i enhver økologisk produktion at udnytte jordens ressourcer, men samtidigt at genbruge næringsstoffer og tilføre jorden det, man har taget fra den.

Økologi er:

  • Bevaring af jorden 
  • Forbedring af jordens frugtbarhed
  • Hensyn til omkringliggende natur- og dyreliv 
  • Dyr, der har plads til at dyrke naturlig adfærd
  • Omsorg for dyr 
  • En lang række krav til medicinering af dyr
  • Landbrug uden GMO

Økologiske varer kom på de danske hylder i 1982 og allerede dengang var vi med forrest. I mere end 30 år har Irma tilbudt et bredt udvalg af økologiske varer i butikkerne. I første omgang gjaldt det økologiske grøntsager, der var dyrket lokalt. I dag finder du et af Danmarks største udvalg af økologiske varer i butikkerne og her på Irma.dk.

Det økologiske udbud af varer kulminerer i dag, hvor du i din Irma kan vælge mellem mange tusinde af varer, der er produceret uden tilsætningsstoffer og kemikalier og er fremstillet af dyr, som har haft et godt liv.

Du kan kende dine øko-varer på mærkningerne.

Økologisk hverdag

Irma har lanceret serien øko hverdag – en serie af økologiske dagligvarer der giver dig plads til mere økologi i hverdagen.

Irmas øko hverdag er økologiske varer til fast lav pris, hvor varerne er nøje udvalgte, så du altid får den bedste økologi til prisen. Uden at på kompromis med kvalitet og smag. 

Men det er ikke kun i hjemmet, interessen for økologi stiger. Det gælder både landbruget, hvor flere gårde går fra konventionelt landbrug til økologisk landbrug. Det gælder også kommuner og andre offentlige instanser, som indfører økologisk madordning.

Danmarks største arbejdsplads, Københavns Kommune, har som målsætning at indføre økologisk mad og økologiske madtilbud i 90 % af kommunens institutioner og forvaltninger i 2015.

irmapigen

Andre har også læst

Vegetarisk ret
Vegetar

Vegetarisk

I Irma kan du finde en lang række af vegetariske og veganske varer

Find alle Irmas vegetariske produkter her
Leverandører

Kødbyens is

Leder du efter en nem lille dessert, du kan byde dine gæster på som det søde punktum efter en dejlig middag, er Kødbyens Iskager et godt bud.

Is i verdensklasse
Planteslagterne producerer plantebaserede alternativer til kød af rene råvarer.
Leverandører

Planteslagterne

Planteslagterne producerer plantebaserede alternativer til kød af rene råvarer.

Læs mere
Irmas egne varemærker

Irmas egne varemærker

Læs om de varemærker som er Irmas helt egne

Læs mere