Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Punch

Et gammelt håndværk med fem grundsmage: sukker, citrus, vand, spiritus og krydderier.

Fader til den moderne drink

At lave punch er et rigtigt gammelt håndværk. Faktisk ligger punchen som fader til mange af de blandede drinks, vi nyder i dag, og bliver først populær blandt britiske flådemænd i det 17. århundrede. Citrus var helt grundlæggende, samtidig med sukkeret, som kunne balancere syrligheden. Oftest var puncheopskrifter bygget op omkring fem grundsmage: sukker, citrus, vand, spiritus og krydderier. Selvom vi i dag kalder alt serveret i en punchebowle for punch, så kan der laves autentiske puncher, hvor man følger gamle opskrifter, og det er meget muligt – og praktisk – fuldstændigt at undgå den klassiske bowle. 

Oleo-saccharum

Mange puncher blev lavet – ikke bare med citrusjuice – men også med citrusskal, hvis olier blev gnedet ind i sukkeret, inden det blev opløst i punchen.

Grundlæggende er processen ved at lave dette sukker, kaldet oleo-saccharum, som følgende:

Tag 200 g sukker og bland med skallen fra otte økologiske citroner. Massér sukkeret sammen med skallerne i en skål, til sukkeret er vådt. Evt. lad skålen stå overdækket i et par timer.

irmapigen

To gode opskrifter på punch

Opskrift

Imperial brandy punch