Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

The right mix

Fra en af verdens bedste bartendere

Inspiration fra Jonas Brandenborg Andersen

Jonas Brandenborg Andersen er barchef på det nyligt åbnede Hotel Sanders i København. Han har arbejdet i barbranchen, siden han flyttede til København i 2007. I 2016 vandt han titlen som nordisk mester i Diageos verdensomspændende cocktailkonkurrence. Dette blev fulgt op af et resultat som nummer fem ved det globale mesterskab i Miami.

Jonas' to gode råd

1. Is. En af de vigtigste ting, når der skal laves drinks, er is, og da de fleste ikke har en professionel isterningemaskine, følger lige et lille råd her. Jo mere is, des bedre bliver resultatet. For lidt is, og alt bliver vandet. Store solide isterninger er langt at foretrække i stedet for små isterninger fra en bakke. Kan man låne is fra en bar i nabolaget, kan det være smart. Derudover kan man fryse selv, men jeg foreslår, man fryser i noget Tupperware, så man får store solide klumper, man kan hakke i mindre stykker med en kniv. Disse klumper er meget bedre til at holde drinksene kolde og til atryste med i en shaker.

2. Drinks uden alkohold. Cocktails uden alkohol eller såkaldte virgin cocktails burde ikke bare være frugtjuice i forskellige ratioer. Det er min holdning, at vi som bartendere burde stræbe efter mere end det. Derfor arbejder vi blandt andet med mange krydderier, forskellige typer syrer, ingefær, sødestoffer og andre smagsforstærkere, når vi arbejder med det i baren. Det er faktisk en større udfordring for bartendere at lave drinks uden alkohol, da alkoholiske drikkevarer ofte giver drinken hele dens kompleksitet, og de andre ingredienser bare modificerer smagen.

irmapigen

Miks drinks som mesteren him self

Opskrift

Peach mule

Opskrift

AM to PM

Opskrift

Peach blossom smash

Opskrift

Virgin Mary