Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Økologisk hvidvin

I Irma og på irma.dk kan du bl.a. købe den prisvindende økologiske hvidvin Novas Chardonnay Gran Reserva.

Bedre smag og bedre vine

Vi har udvalgt denne hvidvin på grund af dens komplekse smag og flotte gyldne farve. Vinen smager uovertruffen og kommer fra Emiliana vinhuset, som er kendt i hele verden for dets arbejde med og fremstilling af biodynamisk vin.


Emiliana vingården ligger i Chile, som har de bedste vejrforhold til vindyrkning. Med sit tørre klima får druerne på vinmarkerne lov til at modne i sit eget tempo og man kan med fordel vente med at høste til druerne er perfekt modne. Det giver bedre smag og bedre vine. Emiliana arbejder intenst med at skabe kvalitetsvine i et økologisk og biodynamisk koncept.

Emiliana Novas er økologisk og biodynamisk, og det betyder, at hvidvinen er:
• Dyrket 100 % økologisk
• Høstet med håndkraft
• Fremstillet efter månens faser, som tager hensyn til druernes optimale høstningstemperaturer


Biodynamisk hvidvin fra Chardonnay-druen
Novas hvidvin er lavet på ren chardonnay-drue. Chardonnay er en fantastisk vindrue, i det den kan dyrkes stort set under alle klimaforhold, og så er den god til at vænne sig til det miljø, den er i. Det betyder, at Chardonnay ofte tager smag af det vinområde, den dyrkes i.
Novas hvidvin er fremstillet på druer, der har haft lang tid i solen og med lange tørre perioder. Det betyder, at sukkerproduktionen i druerne har haft gode vilkår med sol og lang modningsproces. Hvidvinen fra Chile er kraftfuld og har en dejlig sødme.  

Økologisk rosévin
I Irma elsker vi gode vine. Det gælder ikke mindst rosévine. Vores vinmand har håndplukket nogle af de bedste bæredygtige vine, som alle er i bedste kvalitet og lavet på økologiske og biodynamiske druer.
Rosévin fremstilles af hvidvin. Blå og sorte drueskaller ligger efterfølgende og trækker i hvidvinen, indtil man har den ønskede farve. Det er ikke tilladt blot at blande rødvin og hvidvin inden for EU, hvis man ønsker at fremstille en rigtig rosévin.


Hvad er økologisk rosévin?
• Vin fremstillet af økologisk dyrkede druer
• Vin uden rester af tilsætningsstoffer
• Hvidvin på økologiske druer med saften fra blå økologiske druer
Fransk når det er bedst: Rosevin Coteaux d’Aix-en-Provence
I Provence-området er der fantastiske muligheder for at dyrke forskellige druer til vinproduktion. Man har Middelhavet som sin nabo, og det giver et optimalt tørt klima med en høj fugtighed om natten.
Franskmænd har dyrket vin i mange generationer i området – det gælder både rosévin, rødvin og hvidvin. Rosévinen er helt særlig for Coteaux-d’Aix-en-Provence. Selvom man dyrker de fleste vine i området, er det alligevel rosévinene som har vundet anderkendelse og popularitet uden for de franske grænser. Rosévinene er kendt for at være komplekse kombinationer af forskellige druer som Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon og Carignan.

irmapigen

Irma og økologien

Mærkesager

Irma og økologien

Lige siden begyndelsen af 1980’erne har økologi været en mærkesag for Irma. Og i dag fylder de økologiske varer mere på Irmas hylder end i nogen anden dansk dagligvarekæde.

Læs mere
Mærkesager

Hvad er økologi?

Økologi er din sikkerhed for gode råvarer, ingen sprøjtemidler og dyrevelfærd. Du kan få masser af økologi i Irma, hvor vi har mange spændende økologiske varer.

Læs mere om hvad økologi er her
Mærkesager

Mærkninger

Læs om de forskellige mærker, som du kan finde i din Irma.

MÆRKNINGER
Mærkesager

Irmas øko hverdag

I Irma vil vi gerne have endnu mere af den gode økologi ind i hverdagen. Derfor har vi udviklet Irma øko hverdag - en helt ny serie af økologiske dagligvarer til faste lave priser.

Læs mere om Irmas øko hverdag