Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Reinh van Hauen - Friskbagt brød og kager - Læs mere her

Irma sælger et stort udvalg af friskbagt brød og kager fra Reinh van Hauen bageriet. Læs mere om sortimentet her.

Reinh van Hauen

De kompromisløse holdninger er baggrunden for, at Irma og det gamle københavnske bageri har fundet sammen i et tæt samarbejde, der er blevet rullet ud i Irma-butikkerne. Mange Irma-butikker fået en brødhylde, der hver formiddag bliver fyldt med forskellige brød fra Reinh. van Hauen. En stor opgradering af et samarbejde, som Irma og Reinh. van Hauen har haft siden 2011 og også et løft af brødet i Irmas univers.

Irma har haft godt brød i mange år, men det har måske ikke lige været sådan, at folk decideret gik i Irma efter brød. Derfor var det naturligt at indlede et samarbejde med Reinh. van Hauen, der har en størrelse, som passer godt til Irma.

Siden 1876

Det er nu ikke kun holdninger til brød, Irma og Reinh. van Hauen har til fælles. Irmas og Reinh. van Hauens historie har krydset hinanden før, og begge har rødder, der går tilbage til 1800-tallets København. Reinh. van Hauen blev grundlagt på Frederiksberg i 1876 af Reinhard (Reinh.) van Hauen, mens Irma blev grundlagt på Nørrebro 10 år senere.

Bageriet startede på Gammel Kongevej, og de fleste frederiksbergere kender formentlig bagerbutikken, der ligger på venstre hånd lige før, man kommer til Frederiksberg Rådhus. Men det er langt fra alle, der er klar over, at bageriet, der hver dag producerer tusindvis af brød, flødeskumskager og wienerbrød, ligger gemt herinde i baggården.

Hvis man stiller sig på Frederiksberg Rådhusplads, kan man se skorstenen rage lidt op over husene. Men det er umiddelbart også det eneste, som afslører, at der her i hjertet af Frederiksberg bliver bagt brød fra den tidligste morgenstund. Senest klokken halv syv er de sidste biler på vej ud i den københavnske morgentrafik med friskbagt brød og kager til Irma, Reinh. van Hauens egne butikker og andre forhandlere som fx Perchs Tea Room og kunstmuseet Louisiana.

Gammel familievirksomhed

”Jeg er opvokset ovenover bageriet på Gl. Kongevej, hvor min far på 82 år stadig bor". Klavs van Hauen er fjerde generation i virksomheden, som han har været en del af siden 1997. Som den eneste af sine søskende, var han interesseret i at føre virksomheden videre. Og som faderen, Knud van Hauen, sagde, kunne han enten få lov til feje gulve eller tage uddannelsen som konditor. Så det blev det sidste.


”Det er en forudsætning at have fagligheden til at tale med om, hvad der sker i bageriet. Jeg har rigtig mange diskussioner med vores bagermester. Vi er ikke altid enige. Men det er kun, fordi vi er passionerede omkring det, vi laver,” fortæller Klavs van Hauen. Yderligere supplerer han ”For min far var det vigtigt at sige: hvis du skal ind i det her, så skal du kende alle hjørner af håndværket, for ellers kan du ikke drive og udvikle firmaet og fortælle andre, hvordan de skal gøre”.

Gammelt og nyt samarbejde

Irma og Reinh. van Hauen har arbejdet sammen helt tilbage i 1960’erne, men ikke med et brød, der kan sammenlignes med den kvalitet, man har idag. Efter at Knud van Hauen, der altså er tredje generation, indledte en kurs, der skulle bringe kvaliteten tilbage i fokus, kunne Irma og van Hauen mødes igen i 2011. Og ud over Reinh. van Hauen-brød har man de sidste par år fundet hindbærsnitter, rugchips, kammerjunker, jødekager til jul og kokostoppe (en af Reinh. van Hauens signaturkager) i Irmas sortiment. 

Først med surbrød

Men Reinh. van Hauen er meget andet end en god konditor. Huset har dybe brødtraditioner og var eksempelvis den første bager til at introducere surdejsbrød i Danmark. Og ikke mindst Reinh. van Hauens rugbrød har vundet mange smagstest og priser.

Brødblandinger er bandlyst, og brødet bliver bagt i de dybe stenovne i bageriet, der ligger umiddelbart bag bagerforretningen. Dejen er langtidshævet i mindst 18 timer, hvilket giver melet tid til at udvikle smagen. Brødet bliver luftigt, saftigt, mere holdbart og med en bedre sammenhængende krumme. En stor del af det nye brødsortiment er naturligvis økologisk. Som det eneste bageri har Reinh. van Hauen indgået en aftale med Meinerts Mølle ved Kalundborg, der kun bruger økologisk korn fra lokalområdet. Desuden maler Meinerts Mølle efter behov få dage før, kornet bliver leveret, hvilket betyder meget for smagen og den ernæringsmæssige værdi. Ligesom andre kvalitetsmøllerier maler Meinerts Mølle på stenvalser, der også betyder, at melet ikke bliver opvarmet, hvilket giver både bedre smag og egenskaber.

Tradition og fornyelse

Brød er både noget af det mest traditionelle, man kan spise, men samtidig noget, der har udviklet sig meget de seneste år. Og det afspejler sig i sortimentet, der er en god blanding af traditionelle brød som surdejsbrød og rugbrød samt nyskabelser som fx stenalderbrød uden mel. En del af fornyelsen er også, at der hver måned kommer et nyt brød på prøve i Irma – månedens brød.

Brød i Irmas sortiment

Økologisk Ølandshvedebrød med solsikkekerner
Saftigt brød bagt med den gamle korn­ sort ølandshvede. Solsikkekerner har ligget i blød i 24 timer. Egnet til rejer, krabbesalat og ørred hvor man ønsker en ikke gennemtrængende brødsmag.

Økologisk ciabatta ølandshvedebrød
Et luftigt og mildt surdejsbrød. Brødet har et meget højt vandindhold og kan holde sig saftigt længe. Egnet til laks, ål og mild ost. Selvom dette brød er mildt, egner det sig ikke til rejer – grundet strukturen.

Økologisk mørkt speltbrød
En kraftig smag af surdej. Et brød, som er hævet i mere end 24 timer. Egnet til parmaskinke, milanopølse og paté.
Økologisk 4-kornsrugbrød Godt saftigt rugbrød. Kernerne er sat i blød i 24 timer, der gør brødet meget saftigt og holdbart. Godt madbrød som passer til det meste.

Quattro
Mildt brød bagt med italiensk surdej. Luftigt med sprød skorpe. Godt mad­ brød som egner sig til alt slags pålæg.
Gourmetbrød Kombination af italiensk og spelt surdej, samt lidt rug surdej der giver den ekstra smag. Poppede rugkerner for at synlig­ gøre kerner i brødet, der har struktur.

Ciabattaflute
Et mildt og luftigt flute, bagt på durum­ mel. Smager bedst, hvis det bliver varmet i 5 min. i ovnen ved 230 grader. Egner sig godt til forretter og under maden.
Stenalderbrød Brød uden mel, men med masser af frø og kerner. Giver en delikat nøddeagtig smag. Godt madbrød til alt slags pålæg og kan også spises uden pålæg.

Madbrød med kerner
Bagt med kraftig durummel og mild sur­ dej. Giver en luftig struktur. Et anderledes madbrød, som man enten kan dele til 6 boller/morgenboller eller bruges som frokostbolle.

Madbrød med rosmarin
Et saftigt madbrød, som ikke behøver pålæg. Passer godt til picnickurven.

irmapigen

Mere om brød...

Kolonial

Mel fra Skærtoft Mølle

Skærtoft Mølle har været en vigtig medspiller for, at man igen kan få godt brød i Danmark. Nu vil de gøre dit hjemmebagte brød endnu bedre.

SKÆRTOFT MØLLE
BEDST I TEST
Testvindere

Multikernerugbrød

Rugbrød for Schulstad er et brød med karakter

Læs mere her
Brød

Økologisk brød - Alt fra madbrød til rugbrød - Se mere her

Alt, hvad du finder af økologisk brød og økologiske kager i Irma, er nøje udvalgt helt ned til den mindste råvare.

VORES BRØD
Kolonial

Irma stopper salg af konventionelt mel

Fremover kan kunderne i Irma udelukkende vælge mellem forskellige typer økologisk mel.

ØKOLOGISK MEL