Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Nybagt økologi fra Reinh. van Hauen – hver dag

Irma får hver morgen leveret friskbagte økologiske brød og kager fra Reinh. van Hauen

Økologi og kvalitet

De kompromisløse holdninger til kvalitet og råvarer er baggrunden for, at Irma og det gamle københavnske bageri har fundet sammen i et tæt samarbejde, der er blevet rullet ud i Irma-butikkerne. Nu har vores kunder et helt bageri at vælge imellem, og det er, naturligvis, økologisk.

Brød spiller tit en stor rolle i måltiderne på de danske spiseborde, både morgen, middag og aften. Derfor er det også vigtigt for Irma at kunne levere et lige så godt produkt når det kommer til brød, som det er tilfældet når man kigger i køledisken efter den gode ost, eller på hylden med det brede udvalg af kvalitetsvine.

Siden 1876

Det er nu ikke kun holdninger til brød, Irma og Reinh. van Hauen har til fælles. Irmas og Reinh. van Hauens historie har krydset hinanden før, og begge har rødder, der går tilbage til 1800-tallets København. Reinh. van Hauen blev grundlagt på Frederiksberg i 1876 af Reinhard (Reinh.) van Hauen, mens Irma blev grundlagt på Nørrebro 10 år senere.

Bageriet startede på Gammel Kongevej, og de fleste frederiksbergere kender formentlig bagerbutikken, der ligger på venstre hånd lige før, man kommer til Frederiksberg Rådhus. Men det er langt fra alle, der er klar over, at bageriet, hvor der hver dag produceres tusindvis af brød, flødeskumskager og wienerbrød, ligger gemt herinde i baggården.

Hvis man stiller sig på Frederiksberg Rådhusplads, kan man se skorstenen rage lidt op over husene. Men det er umiddelbart også det eneste, som afslører, at der her, i hjertet af Frederiksberg, bliver bagt brød fra den tidligste morgenstund. Herfra ruller bilerne med friskbagte brød og kager ud i den Københavnske morgentrafik, og kører direkte til Irma, Reinh. van Hauens egne butikker og andre forhandlere som fx Perchs Tea Room og kunstmuseet Louisiana.

Gammelt og nyt samarbejde

Irma og Reinh. van Hauen arbejdede faktisk sammen helt tilbage i 1960’erne. Det ophørte dog, men efter at Knud van Hauen, tredje generation i van Hauen bageriet, indledte en kurs, der skulle bringe kvaliteten tilbage i fokus, kunne Irma og van Hauen mødes igen i 2011.

Nu har samarbejdet fået endnu et løft, og du kan nu finde et bredt udvalg af økologisk brød, boller og wienerbrød i alle Irma butikker. Friskbagt og leveret til din lokale Irma hver morgen. 

Surdej og søde sager

Reinh. van Hauen tilbyder alt lige fra groft rugbrød til delikate konditorkager. På hylderne i Irma finder du et bredt udvalg af bageriets spændende brød – både lyse og mørke. Er det den søde tand der skal tilgodeses, er der forskellige typer af wienerbrød og tørkager lige til at tage med. Og hvem kan sige nej til en hindbærsnitte eller en kokostop?

De forskellige brød bliver til, med fokus på råvarer, processen og stolte bagertraditioner. Surdej er en vigtig ingrediens, og Reinh. van Hauens har fulgt bageriet i flere generationer. Brødblandinger er bandlyst, og brødet bliver bagt i de dybe stenovne i bageriet på Frederiksberg. Dejen er langtidshævet i mindst 18 timer, hvilket giver melet tid til at udvikle smagen, og gør brødet luftigt, saftigt, mere holdbart og giver en god sammenhængende krumme.

Når der skal bages, skal der bruges mel. Masser af mel. Reinh. van Hauen får deres leveret fra Meinerts Mølle ved Kalundborg, der kun bruger økologisk korn fra lokalområdet. Desuden maler Meinerts Mølle efter behov, hvilket betyder helt friskmalet mel, og det har stor betydning for smagen og brødets næringsindhold.

Især rugbrød er blevet et varemærke for Reinh. van Hauen, og de er blevet udråbt som vinder i diverse smagstests. Måske du skal have et rugbrød med hjem næste gang du handler i Irma, og lave din egen smagstest?

irmapigen

Mere om brød...

Bagning

Mel fra Skærtoft Mølle

Skærtoft Mølle har været en vigtig medspiller for, at man igen kan få godt brød i Danmark. Nu vil de gøre dit hjemmebagte brød endnu bedre.

SKÆRTOFT MØLLE
BEDST I TEST
Testvindere

Multikernerugbrød

Rugbrød for Schulstad er et brød med karakter

Læs mere her
Brød

Økologisk brød - Alt fra madbrød til rugbrød - Se mere her

Alt, hvad du finder af økologisk brød og økologiske kager i Irma, er nøje udvalgt helt ned til den mindste råvare.

VORES BRØD
Bagning

Irma stopper salg af konventionelt mel

Fremover kan kunderne i Irma udelukkende vælge mellem forskellige typer økologisk mel.

ØKOLOGISK MEL