Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmas æbler

Irma har sit eget æblemostreglement. Og det bliver skrevet i hjertet af æbleland, på Lolland, hvor der ikke er langt til nogle af de bedste danske æbleplantager.

Vores æbler

Kvart i fem om morgenen den 7. maj forrige år frøs det et par grader i Idestrup på det sydlige Falster. Det er i sig selv ikke nogen stor historie. Men alligevel … Vi er hos Danske Frugtavlere på Lolland der presser Irmas æblemost. Den friske, syrlige duft fra millioner af æbler kilder i næsen. Vi står med et af æblerne i hånden. Faktisk et æble fra plantagen i Idestrup.


Æblet har en fin overflade og konsistens. Det føles, som om det var plukket her til morgen. Det er ikke svært at forestille sig den knasende lyd, der ville komme, hvis man nu satte tænderne i det. Men der er andre planer for lige netop dette æble. På grund af den lette frost den maj morgen har en af støvdragerne fra blomsten efterladt en lille sort streg på den ellers flotte grønne overflade. Det er stadig et fremragende æble, men da vi nu engang også spiser æbler med øjnene, kommer æblet fra Idestrup aldrig i nærkontakt med en tand. Til gengæld kommer det ud i Irma som æblemost. Og der er ingen grund til at fortvivle, lille æble. For kun de bedste æbler kommer med i Irmas æblemost. 

Vores æblemost

Æblemost må være verdens enkleste produkt. Kort fortalt er det en masse gode, friske æbler, som er presset og kommet i en emballage. En æblemost må hverken være tilsat sukker eller udvundet af koncentrat – som f.eks. æblejuice, der ofte er kommet hertil som koncentrat i tankskibe fra den anden side af kloden. I Danmark passer vi på vores æblemost. Faktisk har vi en bekendtgørelse om frugtsaft, der sikrer, at en æblemost lige netop ikke er andet end pressede æbler. Og ligesom med mange andre af de nordiske råvarer er der kommet en stigende interesse for at lave noget mere raffineret ud af noget meget enkelt. Der er kommet interesse for sorter og dyrkningssteder, der giver mosten sin egen karakter. Æblemosten er blevet vores nordiske udgave af englændernes æblecider – noget af det fineste, vi kan lave med vores gode lokale æble.

irmapigen

måske kan du også lide...

Opskrift

Æblemost med ingefær og mynte

Frugt & Grønt

Frugt fra Fejø

Fejø-æblerne er en tradition i Irma. Faktisk sælger vi mere end 1.800 tons hvert år. Læs mere om æblerne her.

IRMAS FEJØ ÆBLER
Opskrift

Æbleblåbær kage med sødt og knasende ingefærlåg

Mærkesager

Mærkesager

Irma har lang tradition for at udvise ansvarlighed, når det gælder f.eks. miljø, etik og sundhed. Men hvad er det med Irma og al den ansvarlighed?

IRMAS PASSION