Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Altid friske krydderurter

Økologisk friskhed i små potter

Fordi friskt smager bedst

Christen Olsen er manden bag gartneriet af samme navn, og er 4. generation i gartnerifamilien, som i mere end 100 år har specialiseret sig i at dyrke krydderurter. På Torslundevej, tæt ved København, ligger gartneriet, der forsyner Irma med de små potter, som er så sprængfyldte med duft og smag. 

De økologiske krydderurter bliver dyrket i lerpotter, der giver planterne optimale forhold, så vand- og iltbalancen er som den skal være, hvilket bidrager til krydderurternes smag, duft og holdbarhed. Samtidig er potterne dekorative hjemme på forbrugerens køkkenbord.

Dyrkning med fokus på miljø og friskhed

Hos Gartneriet Christen Olsen er dyrkningen af krydderurterne tilpasset årstidernes skiften og sæsonerne. Samtitig foregår dyrkningen på naturens præmisser, og gartneriet praktiserer 100% biologisk beskyttelse. Det betyder at nyttedyr, som fx maeriehøns, tager sig af skadeyrene, og at sprøjtegifte er helt bandlyste.
Der er også tænkt på vandmiljøet – for der kommer ingen krydderurter uden vand. Men det vand der bliver brugt til at vande med i gartneriet renses og genbruges i bio filtre. Krydderurterne er på den måde blevet til med omtanke for både miljøet og for forbrugeren, der i sidste ende skal nyde de grønne herligheder. 

irmapigen

Opskrifter med friske krydderurter

Opskrift

Kammuslinger med kokosmælk og basilikum

Opskrift

Citron- og rosmarinbraiseret kylling med spinat

Opskrift

Krydderurte-risotto med blommesalsa

Opskrift

Stegt rødspætte til couscous med krydderurter