Fejøs fineste pærer, æbler og blommer
Som en god indledning til frugtsæsonen kan du slå et smut omkring Nyhavn, hvor pæreskuden fra Fejø lægger til i september måned. I år ankommer skibet d. 7/9.
Når pæreskuden er i byen, er det muligt at få en smagsprøve og købe frugt fra Fejø. Pæreskuden, der naturligvis også har æbler og blommer med i lasten, er en gammel tradition, der stammer helt tilbage fra mellemkrigsårene.
I 1930’erne var det en købmand på øen, der opkøbte den gode Fejø-frugt og solgte det til københavnerne. Anden Verdenskrig satte dog en stopper for frugtskibet, men traditionen blev genoptaget for lidt over 10 år siden.
Et sprødt og saftigt æble, en sød og moden blomme eller en pære fyldt med smag? Så gerne! Det klarer Laust Jensen fra Fejø, der ligger mellem Sjælland og Lolland.
Han har trådt sine barnesko på øen, og har siden barn været med på den frugtplantage, som han nu har overtaget efter sin far, Thorvald. Øens beliggenhed og Laust Jensens ildhu er vigtige ingredienser i opskriften på de dejlige danske frugter.
Her kan du blive klogere på de mange sorter fra Fejø, som i løbet af sæsonen findes på hylderne i Irma.
Økologisk babymos fremstillet i Danmark.
Når "Fra Fejø" fylder mos på glas, er det ud fra devisen om, at kun det bedste er godt nok. Glassene fyldes med dansk, økologisk frugt fra Fejø.
Du kan finde skønne, klassiske Fejø-smage som æble, pære og blomme. Og nye varianter, hvor de klassiske smage er blevet blandet med gulerod fra Lammefjorden og quinoa fra Lolland.
Mosen bliver udviklet og produceret på Vestlolland hos Knuthenlund af 'Fra Fejø' selv.
Dansk babymad fra start til slut.