Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Pærer fra Fejø

Sprød eller blød? Smagen af pære vinder

Pære på menuen

På Fejø vokser pæretræerne side om side, og det betyder masser af danske Clara Friis pærer, som indfinder sig på hylderne i Irma midt i August. Spisekvaliteten overgår de fleste andre sorter, og smagen er sød og aromatisk. Clare Friis pæren er meget sprød og saftig når den er moden, men mange fortrækker også at spise den grøngule frugt mens den er hård og knasende. Hvilken type er du? Uanset så smager den fremragende

Senere på sæsonen kommer også Conference pærer til. Pæren har en karakteristisk ru skræl og saftigt hvidgyldent frugtkød. Smagen er af højeste kvalitet, og er let krydret, med en god aroma og pæren er sød i en lang periode. Desuden er det en pære der er har gode lageregenskaber.

Sorten Anna er en dejlig spisepære med lyst frugtkød og masser af frisk sødme og sprødhed i hver eneste bid.

Saftigt, gyldent frugtkød med en sød og mild pæresmag kendetegner sorten Concorde. Kødet er stadig sprødt, når pæren bliver gylden.

Endelig finder du Doyenne på hylderne. Den uslebne diamant i pærefamilien. Det er måske ikke den kønneste pære, men nok den mest smagfulde og saftige. Skræl og nyd den med kniv og gaffel.

 

Pærelette retter med pære...

Opskrift

Salat med balsamico marinerede wokstrimler, pærer og valnødder

Opskrift

Pære Belle Helene med marengs

Opskrift

Varm salat med jordskokker, pærer og figner

Opskrift

Hasselnødder i sirup og grillstegte pærer

Bliv klogere på æblerne og blommerne fra Fejø

Frugt fra Fejø

Blommer fra Fejø

Der er blommetræer så langt øjet rækker på Fejø - blommerne finder du i Irma

Frugt fra Fejø

Æbler fra Fejø

Æblerne fra den danske sydhavsø