Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hokkaidoerne

Håndplukket til dig

Historien om Søris' hokkaido

Solen sender skrå stråler ned over det bakkede landskab ved Søris.

På en af de højtliggende marker kan man skimte orange knolde under store, tunge blade langs jorden. Det er hokkaidogræskarrene. De er ved at tørre efter regnen. Lige om lidt er de høstet og på vej til Irma, hvor de er den vigtigste ingrediens i en vores yndlings efterårsretter; græskarsuppe. Det sker med håndkraft, og den sidste fugt og visne blade tørres af med grove sække, før frugterne pakkes og sendes videre.

Iført sorte gummistøvler træder Jan Algreen ud blandt græskarrene, samler et pragteksemplar op og fortæller:

»Min farfar købte Søris i 1930’erne. Dengang var der ikke marker her, men piletræer. De blev alle sammen trukket op med heste og primitive redskaber.«

 

irmapigen

Brug hokkaido i køkkenet

Opskrift

Hokkaidogryde med kikærter og soltørrede tomater

Opskrift

Fuldkornsrisotto med græskar og salvie

Opskrift

Bagt græskar med marineret perlespelt

Opskrift

Drys til græskarsuppe