Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Svenske kantareller - skovens guld

Svenske Kantareller klar til indsamling på Irmas hylder

Skovens guld - Cantharellus cibarius – Almindelig kantarel…

Kært barn har mange navne. Og kantarellerne er i sandhed en kærkommen sæsonspise, der i sensommeren og efteråret kan tilføje karakter og velsmag på middagstallerkenen.

Den populære spisesvamp er i særdeles høj kurs blandt svampejægere, som finder den i skovbunden i løv- og nåleskov. Er du ikke gearet til at gå på opdagelse i dit lokale skovområde som en ægte svampe-detektiv, er der ingen grund til at fortvivle. Irma får nemlig skønne kantareller på hylderne, og her behøver du hverken svampebog eller vandrestøvler, for at indsamle dem. Det er alt sammen blevet klaret i Sverige, hvor Kantarellerne kommer fra. De er lige til at plukke ned af hylderne og tage med hjem i køkkenet.

Frydefuld efterårsspise

Den almindelige kantarel har en tragtformet hat, med en bølget kant, som tydeligt ses, hvis man ser svampen fra siden. På undersiden er lange lamellignende ribber, der fortsætter ned af stokken, som ofte er let bøjet. Kaldenavnet ’skovens guld’ giver sig selv, når man betragter de gyldne og smukke nuancer svampenes hatte har.  

Rå kantareller har en skarp og bitter smag, som i naturen er med til at holde orme og andre smådyr på afstand. Men når svampen tilberedes, kommer de karakteristiske runde nøddeagtige smagsnuancer til udtryk. Og hvilken fryd! Sauter blot svampene i smør eller olie på en varm pande, og vend dem hele tiden, indtil de er blevet gyldne. Så let kan det gøres – og svampene kan nydes på et stykke ristet brød eller som tilbehør. Der er naturligvis også masser af andre tilberedningsmuligheder…

irmapigen

Inspirerende opskrifter med kantareller

Opskrift

Dampet fisk med smørsauce og stegte kantareller

Opskrift

Blomkålscouscous med kantareller og mandler

Opskrift

Tagliata af krondyrfilet med kantareller, blommer og brøndkarse