Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hvide asparges

En lys mundlykke

3…2…1… Asparges!

De ranglede vækster er en sand sommerbebuder – når der er hvide asparges på tallerkenen, er sommeren på vej! Og allerede i slutningen af marts kan du finde store hvide asparges fra Tyskland på hylderne i din lokale Irma.

 Hvide og grønne asparges kommer, trods det meget forskellige udseende, fra den samme plante. Grunden til at de tager sig så forskelligt ud, er måden de dyrkes på. Mens de grønne vokser frit oppe over jorden, gror de hvide tildækket i volde af sandet jord.

Skræl og spis

De hvide asparges kræver en let tilberedning. De skal skrælles, og det gøres let ved at holde ved hovedet og skrælle ned mod bunden af aspargesen. Skræl hellere lidt for meget, end lidt for lidt, af de hvide asparges. Lige så skønt som stænglen smager, lige så træls er trevlerne at tygge i. Toppen er det ypperste af den lange grøntsag, og skal ikke skrælles. Knæk til sidst aspargesen af ved roden. Hænger der trevler ved, skal den skrælles lidt mere. Så simpelt er det!

irmapigen

Opskrifter med asparges

Opskrift

En rød bygsalat til hvide asparges

Opskrift

Myntemarinerede asparges i salat med stegt hvidløg og bacon