Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Ydes grønne skud

Kom med forbi Michelin-kokken Henrik Ydes nyeste restaurant, VeVe, i Nordhavn.

Ledte efter Gin - Fandt VeVe

Michelin-kokken Henrik Yde var faktisk på udkig efter et sted, hvor han kunne have et gin-destilleri, da han fandt de lokaler i Nordhavnen, som i dag er VeVe – en forkortelse for vegetarisk verdenskøkken. Tidligere på dagen havde han haft en frokost for sine kokkeelever. Og her havde en af eleverne, der er vegetar, spurgt om, hvorfor der ikke var en ordentlig vegetarisk restaurant i København.

”Det var ét af de tidspunkter, hvor tingene bare faldt på plads. På samme måde, som da jeg i sin tid fik idéen til at lave Kiin Kiin i et af de lokaler, der engang havde været en hashklub i Møllegade på Nørrebro. Vi havde haft planer om en vegetarrestaurant liggende i skuffen i et par år. Men dér kunne jeg se, hvordan vi kunne skrue en vegetarrestaurant, som appellerede til et bredt publikum, der også går ud og spiser fra mandag til torsdag,” fortæller Henrik Yde.

”Skrækscenariet var at lave en restaurant, hvor kvinderne skulle hive deres mænd hen. Men det har jo på ingen måde været tilfældet. Der er sket et skred i samfundet, hvor man populært kan sige, at grønt er det nye sort. Der er en nysgerrighed over for et køkken, hvor kødet ikke er i centrum,” siger Henrik Yde.

Ikke kun for vegetarer

Restauranten åbnede i september 2016, og blandt de mange hundrede gæster har der i skrivende stund været syv (!) deciderede vegetarer. Resten har været en god blanding af madelskere, forretningsfolk, flexitarer og nysgerrige.

irmapigen

Bliv inspireret af vegetarisk verdensmad

Opskrift

Saltbagt selleri med kryddersmør

Opskrift

Bagte gulerødder med tamarind og citrongræs

Opskrift

Granatæblesalat med spicy marinade

Opskrift

Kimchi på pastinak

irmapigen

Du kan også møde Henrik Yde til årets madmesse!