Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kaffe & Te

Fyldig kaffe & velduftende te

Kaffe & Te

Økologisk kaffe

Du kan vælge mellem forskellige økologiske kaffetyper i din Irma og dermed tilgodese både miljøet og den gode kaffesmag.

En grøn vinkel på den sorte drik
Kaffe & Te

Hvordan laver man kaffe?

Kaffe er en populær drik i hele verden og har været det helt tilbage til ca. år 900. Kaffe er danskernes favoritdrik.

KAFFENS HISTORIE
Kaffe & Te

Tidløs te - og te til tiden

Irma har en lang tradition for klassisk sort te, som har trukket i fine porcelænstekander i generationer. Men samtidig stormer nye generationer af tetanter frem, som vil have nye smagsvarianter.

Læs om Irmas forhold til te her
Kaffe & Te

Noget til kaffen

Irma elsker kaffe. Mange slags kaffe. Og vi elsker at drikke kaffe med mange forskellige slags "noget" til.

Få inspiration til kaffen

En god kop kaffe...

Vi har solgt kaffe siden 1890'erne, og en god kop kaffe er stadig sagen - uanset om man er til den sorte eller til au lait. Vi har bønnerne. Du har valget. 

Når man skal købe den bedste kop kaffe, hvorfor så ikke gøre som Irmas legendariske direktør, Børge Olsen, og rejse til kaffens land, Brasilien. Historien fortæller, at han dengang var udstyret med vand fra de københavnske haner, for når de bedste kaffebønner blev fundet, skulle de selvfølgelig brygges med vand fra Kongens by. I korte træk er dette starten på historien om Irmas blå kaffe.

Kaffe lever ikke længere en brun og anonym tilværelse. I dag køber vi ikke kaffen som ”vi plejer”. Vi er mere nuancerede og nysgerrige.

Vi prøver nye sorter, nye metoder – smager os frem. Nogle foretrækker den klassiske filterkaffe, mens andre sværger til espresso eller den simple tilgang med kaffekapsler og instant kaffe. For hvem siger, at morgenens første kop, den med mælk, behøver at smage, som den stærke og aromatiske kop, der afrunder middagen. Eller som vores ”coffee to go”, det vil sige den kop kaffe, vi nyder mellem to møder.

Tip til opbevaring af kaffe

Det er ikke en god idé at hælde kaffen over på et charmerende sylteglas. Ilt og lys er nemlig kaffens værste fjender. Derfor er det bedst at opbevare kaffen i kaffeposen og lukke den tæt. Og sæt aldrig kaffen sammen med stærkt lugtende madvarer som f.eks. krydderier; det kan smitte af på kaffesmagen.

irmapigen

Kaffe i køkkenet

Opskrift

Kaffe-chokoladetrøffel med figner

Opskrift

Hjemmelavet kaffe- og mynteeddike

Opskrift

Iskold kaffe

irmapigen

Tid til hjemmelavet te

Opskrift

Ingefærte

Opskrift

Afrikansk Rooibosh med citron

Opskrift

Indisk ice tea