Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Økologisk rekord i Irma – Dobbelt så meget økologi

Irma Torvegade er verdensmestre i økologi

Irma Christianshavn er verdens mest økologiske supermarked

Irma på Torvegade på Christianshavn kan kalde sig verdens mest økologiske supermarked.

Det er nemlig lykkedes butikken som den første nogensinde at have en økologiandel over 50 procent. Landsgennemsnittet i Danmark er godt 8 procent, og Danmark er det land i verden, hvor økologien har den største andel af fødevaresalget.

Fra 4. - 17. april gennemførte Irma på Torvegade et eksperiment, der skulle bringe økologien over 50 procent. Resultatet blev 50,2 procent. I forvejen er butikken den butik i Danmark, der har den højeste økologi-andel.

Måden man gjorde det på var mange nye økologiske varer på hylderne, masser af gode tilbud til kunderne, smagsprøver og aktiviteter i butikken.

Eksperimentet på Christianshavn var en del af et samlet fremstød i uge 14 og 15 hvor hele Coop satte sig for at eksperimentere med, hvad der skal til for at gøre Danmark dobbelt så økologisk.

Irmas mål er, at halvdelen af salget skal være økologisk inden 2025 for hele kæden.

 

 

Irmas kunder elsker økologien

"Vores kunder er landets mest økologi-interesserede. Eksperimentet viste os, at der stadig er store muligheder for at udvide salget," siger butikschef Bjarne Andersen.

50% økologi

På landsplan udgør økologien i dag knap 10 procent af den samlede dagligvareomsætning. Irma på Torvegade nåede en andel på over 50 procent i de to uger eksperimentet varede. Det er hele Irma kædens mål at nå en andel på 50 procent i løbet af de kommende 10 år. Eksperimentet på Christianshavn har været med til at give inspiration til, hvordan dette mål kan nås.

irmapigen

Læs mere om økologien i Irma

Mærkesager

En ø i din Irma

Limfjordsøen Livø levere økologiske produkter eksklusivt til Irma. Aftalen mellem den lille nordjyske ø og Irma sætter økologi og Irmas nordiske smag i nyt perspektiv.

LIVØ
Mærkesager

Irma og økologien

Lige siden begyndelsen af 1980’erne har økologi været en mærkesag for Irma. Og i dag fylder de økologiske varer mere på Irmas hylder end i nogen anden dansk dagligvarekæde.

Læs mere
Frugt & Grønt

En butik med holdninger

Irma har kun økologiske bananer og gulerødder

ØKO BANANER OG GULERØDDER
Mærkesager

Hvad er økologi?

Økologi er din sikkerhed for gode råvarer, ingen sprøjtemidler og dyrevelfærd. Du kan få masser af økologi i Irma, hvor vi har mange spændende økologiske varer.

Læs mere om hvad økologi er her