Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Infarm

Fremtidens dyrkning og høstning af krydderurter er flyttet ind i Irma.

Tag godt imod Infarm

Som den første dagligvarekæde i Skandinavien, kan vi nu tilbyde vores kunder at købe krydderurter – og andre bladgrønsager – som dyrkes og høstes i selve butikken. Det sker inde i denne vertikale køkkenhave, som du ser på billedet til højre, som vil være at finde i vores frugt og grønt afdeling. Infarm er en tysk virksomhed, som holder til i Berlin, hvorfra disse 'in-store farme' styres og reguleres.

 

Klimavenlige krydderurter

Da krydderurterne dyrkes i lokalt - faktisk så lokalt at det sker inde i butikken, er produktionen så tæt på forbrugeren som overhovedet muligt. Det betyder, at transport er gjort til et absolut minimum. Derudover er vandforbruget også reduceret med hele 95% fra den traditionelle dyrkningsmetode, da hver krydderurt får lige præcis den mængde vand, den skal bruge. Madspild bekæmpes også, fordi dyrkningen tilpasses efterspørgslen i den enkelte butik.

 

Friskheden kan smages

Krydderurterne får energi fra det LED-lys, der sidder inde i in-store farmen, og vandet til krydderurterne cirkuleres rundt og bliver genanvendt. Det giver krydderurterne de optimale forhold for at lande så friskt som muligt i dine hænder. Og det kan smages. Rejsen fra høst til mund har aldrig været kortere. Derudover bruges der ingen kemiske pesticider. 

 

Vi starter i Irma på Østerport

Den første vertikale køkkenhave landede i vores butik på Østerport den 21. november. Og det er planen, at vi løbende vil koble flere butikker på i løbet af de kommende måneder.