Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Den lille høne besøger Mødrehjælpens kokkeskole

De bankende hjerter

God mad laves fra bunden

Irma har gennem flere år støttet Mødrehjælpens arbejde med rådgivning til forældre. Både med vores pantdonation og salget af juleudgaven af Krydderiet. En del af støtten går blandt andet til, at unge mødre kan lære at lave mad til deres børn. Mød Viola - og hendes 10 måneder gamle søn Mason – der ikke længere gider købe-pizza, men som har fundet glæden ved hjemmelavet mad efter at have deltaget i Mødrehjælpens kokkeskole.

Færdigheder og struktur

Det er kun tredje gang, Mødrehjælpen kører en kokkeskole for unge mødre. Men ikke desto mindre er kurset allerede en stor succes, fortæller Helene Bloch, der er socialrådgiver hos Mødrehjælpen og tovholder på projektet.

”Ud over at de får en masse færdigheder i køkkenet, så er noget af det, kvinderne fremhæver ved kokkeskolen, at kurset er en ventil i hverdagen, hvor de kan komme og have et hyggeligt socialt samvær, mens de er sammen om maden. Især for dem der er alene med deres børn, er det rart at være sammen med andre i samme situation, ” fortæller Helene, der kører kurset sammen med en kok og en række frivillige, der blandt andet passer børnene, mens mødrene laver mad.

Formålet med kurset er, at kursisterne, der alle består af unge mødre under tredive, både lærer at lave sund og billig mad, men også få mere struktur i forhold til indkøb og madlavning i hverdagen. Derudover får deltagerne et netværk, som de kan bruge, når kokkeskolen stopper.

”Derudover er det et rigtig godt supplement til vores rådgivningstilbud, der består af både individuel rådgivning, mødregruppeforløb, psykologhjælp, økonomisk rådgivning, motion for mødre, uddannelsesvejledning og vores mentorordning, ” fortæller Helene, da Den Lille Høne lægger vejen forbi.

Sammenhold på menuen

En af dem, der netop har afsluttet et forløb på kokkeskolen, er 21-årige Viola, mor til Mason på blot 10 måneder. Og for Viola har kurset på kokkeskolen haft stor betydning.

”Inden jeg kom her, levede jeg stort set kun af pizza og take away, for jeg anede ikke, hvordan man lavede mad, ” fortæller Viola, der har fået mere med end blot gode opskrifter med i forklædet:

”På kurset har jeg lært at lave mad, og jeg har fået nogle redskaber i køkkenet, som jeg kan tage med videre, så er det at lave mad blevet en mere naturlig del af min dagligdag. Faktisk er jeg blevet rigtig glad for at lave mad og gå på inspiration og finde nye opskrifter. Det har også smittet af på min kæreste, der nu også er begyndt at lave mad. Takket være kurset har jeg motiveret ham rigtig meget til at lave mad, så nu laver vi også tit mad sammen, hvilket vi aldrig gjorde før. Og så er det jo hyggeligt, når vi sammen sætter os ned og spiser som en lille familie.”

Mason spiser med

For Viola har forløbet på kokkeskolen også betydet, at hun i dag er langt mere tryg i forhold til, hvad Mason må spise.

”Før kurset var jeg meget i tvivl om, hvad han i det hele taget måtte spise. Jeg kunne være bange for; hvad nu hvis han blev kvalt, eller han fik det dårligt? Hvad var egentlig okay, at han spiste? Kurset har åbnet mine øjne op for, at selv små børn må få stort set alt, bare med en vis begrænsning af forskellige småting. Så nu kan han spise med ved bordet derhjemme ved aftensmaden og udover pizzasnegle, som han er særlig glad for, så spiser han jo stort set alt ” fortæller Viola, der på spørgsmålet om, hvorvidt hun er stolt af sig selv, ikke er i tvivl:

”- Jo, jeg er super stolt af mig selv. Jeg er utrolig glad og stolt over at kunne vise min mor, at nu laver jeg mad derhjemme. Hjemmelavet mad er bare meget bedre. Og selvfølgelig har jeg da lavet mad i hjemkundskab i folkeskolen. Men det var mere sjov og ballade. Nu er det meget mere seriøst, fordi jeg har ansvaret for min søn. Der er bare stor velvære i at vide, at ens barn får god hjemmelavet mad fra bunden.”

Mødrehjælpens kokkeskole har kørt som pilotprojekt de seneste tre år, og ambitionen er at køre tre forløbet om året.

irmapigen

Den lille hønes færd

Den lille høne on tour

Den lille høne besøger Økoladen

Lækkersulten? Ellers så kom med Den lille høne til Økoladen

Læs mere om besøget her
Den lille høne on tour

Den lille høne besøger Herslev Bryghus

En økologisk vision og en våd agenda

Bliv klogere på det økologiske bryghus her
Den lille høne on tour

Den lille høne besøger Too Good To Go

Den lille høne besøger Too Good To Go

Læs mere om, hvordan vi formindsker madspild her
Den lille høne on tour

Den lille høne besøger Irmas skovgrise

Den lille høne besøger Irmas skovgrise

Læs mere om besøget her
Den lille høne on tour

Den lille høne besøger Knuthenlund

Kom med den lille høne til Knuthenlund

Bliv klogere på det biodynamiske landbrug her