Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Åben din østers

Sesam, sesam, luk dig op! En lille guide, til dig som har kastet dig i krig med de hårde krabater

irmapigen

Tre trin til, hvordan det lader sig gøre

1.

Brug et viskestykke og en østerskniv. Læg østersen med den flade side opad imellem viskestykket. Lad den spidse ende af østersen stikke ud. Hold godt fast med den ene hånd på viskestykket. Stik østerskniven ind
i revnen, der hvor hængslet sidder. Vrid og lirk kniven fra side til side indtil den åbnes. Nogle gange med et klik.

2.

Løsn østersen fra den øverste skal. Løft den øverste skal af





3.

Skær østersen fri af musklen. Fjern eventuelle skaldele. Lugt til den. Den skal dufte frisk og godt af havvand. Hæld det havvand fra der findes i østersen. Østersen afgiver straks sin egen saft. Af nogle vil disse betegnes som østersens tårer …


Se også med her

 

irmapigen

Opskrifter med østers

Opskrift

Østers med hot topping

Opskrift

Østers po'boy med mayonnaise og krydderurter