Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Økologisk fransk frilandskylling

Fin i smagen - og fin på den

Vores saftige franske landkyllinger er opdrættet i ro og mag i den sydlige Vendée-region, hvor de lever det søde friluftsliv og fordriver tiden med at pikke i den fede jord. Hvad de ikke finder af føde i naturen, får de fra den lokale mølle, som udelukkende maler økologisk. Kyllingerne bevæger sig frit inde og ude, har rigeligt plads, økologisk ta’-selv-bord og frisk strøelse på gulvet. Det er et dejligt kyllingeliv – og smagen af det faste, saftige kød er derefter.

Kyllingerne får ikke forebyggende antibiotika eller genmodificeret foder. De får lov at vokse naturligt i minimum 81 dage, før de bliver kørt til slagteriet kun ca. en time fra opdrættet. Og tre gange om året kontrollerer den uafhængige organisation Ecocert, at produktionen foregår bæredygtigt og strengt økologisk. Det har producenten selv valgt. For det gælder om at sikre dyrevelfærden, kvaliteten og den udsøgte gode smag.

Tilberedning

Økologiske frilandskyllinger steges bedst ved lav varme. Her er en ovntemperatur på 160 grader og en stegetid på ca. 1 time og 15 minutter det ideelle. Men husk at tage højde for størrelsen.

Opskrift

Kylling med olivenfyld

Opskrift

Persillestegt kylling

Opskrift

Hønsekødsuppe med peberrodsskum

Opskrift

Tarteletter med kylling og svampe

irmapigen

Del den dejlige historie