Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Østers i Irma

Østers er picnic-spise på højt niveau

Det delikate måltid uanset sæson

Selvom østers oftest er i sæson i efteråret, start vinter og tidligt forår, så er det bestemt også en spise som kan og bør nydes om sommeren. Der er højsæson for østers i de køligere måneder, da der om sommeren bliver for varmt i havet, og østersene risikerer at blive inficeret med giftige alger. Mange østersdyrkere undgår dette ved at dyrke østers i bassiner, hvor de kan kontrolere dannelsen af disse.

irmapigen

Prøv også...

Opskrift

Østers po'boy med mayonnaise og krydderurter

irmapigen

Om vores østers

Fines de Claires

Fines de Claires østers foretrækkes af de som sætter pris på den kødfulde østers med let eftersmag af hasselnødder. Denne østers sættes specielt pris på, af de som ønsker en østers som er rig på vand og velbalanceret i smagen.
Vores østers kommer fra et lille landsby ved navn La Tremblade i Marennes Oléron området, som ligger ca 100 km nord for Bordeaux langs Atlanterhavets kyst. Løgismoses franske østers kommer fra Biscayabugten som med en beliggenhed ud til Atlanterhavet har de bedste betingelser for østersdyrkning. Det er smukke, dybe østers med et skær af grønt i både østers og skal, og med fast og velsmagende kød.

Det specielle miljø...

I flere årtier har 'Clairen' haft de samme karakteristike træk. De to miljøer mellem land og hav afspejles i østersen. Dammene, som tidligere blev anvendt til produktionen af salt, har lavere vandniveau end tidevandet, som de bliver fyldt og tømt i takt med.

Hver enkelte Claire har sit eget cirkulations system, som er tilgængeligt enten via land eller båd, dette gør brugen og vedligeholdelsen nemmere. Leret som former siderne og bunden af Clairen er uigennemtrængelig, og er derfor med til at beskytte denne. Det lave vandniveau tillader sollyset at trænge let igennem til bunden af dammen, dette skaber en hurtig termisk udveksling, som igen fremmer væksten af fytoplankton som er østersens narturlige mad. Set fra oven ligner klyngerne et mosaik landskab. Der er ikke to klynger som ligner hinanden.

Geografisk beskyttet status

I februar 2009, bar Marennes Oléron østers frugt af tyve års hårdt arbejde og kvalitets sikring, da EU gav dem stemplet geografisk beskyttet status.  Det at østersen dyrkes i 'claires' er et kendetegn for Marennes Oléron basin, som anses for at være på europæisk niveau. Det strækker sig over et areal på 3.000 hektarer, mellem floden Seudre og øen Oléron. Deres østers gavner af den know-how som er givet videre fra generation til generation i et område som er helt unikt. Dette er med til at give østersen sin helt specielle delikate smag.

irmapigen

Bliv klogere på din østers

Åben din østers

Sesam, sesam, luk dig op! En lille guide, til dig som har kastet dig i krig med de hårde krabater

Åben din østers
Kampagner

Det syder af sommer

Solen er kommet og grillen er tændt op

Bliv inspireret til hvad du skal grille i dag
Vin i Irma

Alsace

Fransk livsglæde

Læs mere om Alsacevine her
Kød og fisk

Kød og fisk i Irma

Læs om kød og fisk fra Irma
Øl, Vin & Spiritus

Få inspiration og bliv klogere på boblende glæder her

Bobler behøver ingen anledning. Er der bobler i din hverdag? Er der et strejf af fest over din tirsdag? Hvis ikke, har du en stående invitation fra Irma.

Få inspiration og bliv klogere på boblende glæder her