Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmas skovgris

Trynen i jordet og halen i vejret

Det gode griseliv

Alle grise elsker at rode med trynen og det får Irmas skovgrise rig lejlighed til hvert år. Her bliver de nemlig sluppet løs i en skov, hvor de får lov til at leve frit. 

Det er Tommy og Nielli Simmelsgaard i Karup, som har indhegnet et stort område til grisene. Hovedparten af området er skov, mens resten af arealet er ryddet skov, hvor der stadig ligger gamle rødder i jorden, som gør det til et paradis for grise at færdes i.
 
Skovgrisene er født som almindelige frilandsgrise og lever de første fem uger med soen i en hytte på en græsmark. Derefter flyttes de til en åben stald for at vænne sig til at leve uden deres mor, inden de ti uger gamle slippes ud på et skovklædt areal, hvor de lever resten af deres liv. Irmas Skovgrise er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Kødet fra Irmas skovgrise sælges kun i begrænsede mængder og - perioder henover året.

Bestil en halv skovgris

Bestil din skovgris til juleaften her!

Nu med 4 velfærdshjerter!

Der er en ekstra god grund til, at Irmas skovgrise har krølle på halen. Den har nemlig fået tildelt hele 4 velfærdshjerter! Det er kun ganske få produkter vel undt!

Mærket med de 4 hjerter gives kun for den ekstraordinære store indsats og tildeles af et uafhængigt ekspertpanel.

Dyrenes leveforhold skal være markant bedre end ved det gode staldliv, udeliv og økologiske liv. Desuden skal produktionen ligge over den danske brancheaftale for økologisk produktion. 

Nysgerrig på dyrevelfærdshjertet? Så læs med her!

Skovdyr af sind

Den moderne gris stammer fra vildsvinet og er oprindelig et skovdyr. Det ses tydeligt, når grisene kommer ud i skoven. De stikker straks trynen i jorden og får krølle på halen. De elsker at rode i jorden. Finde kogler, snegle og rødder. Efter 3 måneders ophold i skoven er hele det 9 hektar store areal rodet op. Grisene har undersøgt alt, og der er ikke en grøn plet tilbage.

irmapigen

Andre har også læst...

Kød

Hanegal økologi

Læs om Irmas økologiske favoritter: leverpostejen og salamien.

Læs mere her
Mærkesager

Irma og Dyrenes Beskyttelse

I et unikt samarbejde med Dyrenes Beskyttelse vil Irma over de næste år få endnu flere dyrevelfærds-produkter på hylderne.

DYREVELFÆRD OG IRMA
Irmas hjerte banker for dyrevelfærd...

Dyrevelfærdshjertet

En mærkningsordning med fokus på dyrevelfærd

Læs mere om dyrevelfærdsmærket her
Kød

Umut

Fra skovgris til kongen af Nørrebro

Bliv sulten sammen med Umut her