Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmas skovgris

Trynen i jordet og halen i vejret

Det gode griseliv

Alle grise elsker at rode med trynen og det får Irmas skovgrise rig lejlighed til hvert år. Her bliver de nemlig sluppet løs i en skov, hvor de får lov til at leve frit. 

Det er Tommy og Nielli Simmelsgaard i Karup, som har indhegnet et stort område til grisene. Hovedparten af området er skov, mens resten af arealet er ryddet skov, hvor der stadig ligger gamle rødder i jorden, som gør det til et paradis for grise at færdes i.
 
Skovgrisene er født som almindelige frilandsgrise og lever de første fem uger med soen i en hytte på en græsmark. Derefter flyttes de til en åben stald for at vænne sig til at leve uden deres mor, inden de ti uger gamle slippes ud på et skovklædt areal, hvor de lever resten af deres liv. Irmas Skovgrise er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Kødet fra Irmas skovgrise sælges kun i begrænsede mængder og - perioder henover året.

Skovdyr af sind

Den moderne gris stammer fra vildsvinet og er oprindelig et skovdyr. Det ses tydeligt, når grisene kommer ud i skoven. De stikker straks trynen i jorden og får krølle på halen. De elsker at rode i jorden. Finde kogler, snegle og rødder. Efter 3 måneders ophold i skoven er hele det 9 hektar store areal rodet op. Grisene har undersøgt alt, og der er ikke en grøn plet tilbage.