Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Umut

Fra skovgris til kongen af Nørrebro

En grillbar udover det sædvanlige

Værsgo: Her er en halv skovgris. Irma sendte vores bedste gris til Grisen på Nørrebro, hvor Umut Sakarya sætter nye standarder for danske klassikere – også dem fra grillbaren. Han skabte seks opskrifter, der gør skovgrisen ære. Men de virker selvfølgelig også med andre gode grise.

irmapigen

Grillmad for feinschmeckere

Opskrift

Appelsin og honningglaseret skinke

Opskrift

Mørbrad med syltede rødløg og bløde løg

Opskrift

Flæskesvær med persillemayonnaise

Opskrift

Flæskesteg med rødkål

Umut og grisen

Umut Sakarya var 14 år, da han begyndte som grilldreng på en grillbar. Senere tog han den mere traditionelle vej omkring kokkeskolen, hvor han vandt konkurrencen Young Chef. Senere vandt han Master Chefs på TV3.

For godt to år siden åbnede han luksusgrillbaren Grisen i Fredensgade på Nørrebro med det erklærede mål at lave velsmagende udgaver af traditionel dansk mad, som man kunne blive ”lidt tyk af”. Og med grisen i centrum.

”Gris er meget dansk. Der er noget sjovt og ufint over det. Og på en måde var det et oprør mod meget af sundhedshysteriet i tiden. Vi påstår ikke, at vores mad er sundt. Men det er mad, som er i orden. Og det smager godt,” siger Umut, der kort efter åbningen kunne prale med, at de havde Danmarks bedste bøfsandwich – udnævnt af De Brune Riddere, en jury, som talte bl.a. Paul Cunningham.

Umut har lavet alle opskrifterne fra udskæringer af den halve skovgris, han fik af Irma.

Æbleflæskeskiver

Sådan her har du ikke fået æbleskiverne før!

Salte med æblemos. Og lidt flormelis til pynt. 

Find opskriften her