Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Åben din østers - sådan gør du

Sesam, sesam, luk dig op! Her guider vi dig til, hvordan du nemt og enkelt åbner din østers

Sådan åbner du dine østers - i tre nemme trin

1.

Brug et viskestykke og en østerskniv. Læg østersen med den flade side opad på viskestykket, og fold det ind over østersen, så du har et godt greb. Lad den spidse ende af østersen stikke ud. Hold godt fast med den ene hånd på viskestykket. Stik østerskniven ind mellem østersens to skaller, hvor 'hængslet' sidder. Vrid og lirk kniven fra side til side indtil den åbnes. Nogle gange med et klik.

2.

Løsn østersen fra den øverste skal. Løft den øverste skal af





3.

Skær østersen fri af den nederste skal. Fjern eventuelle skaldele. Lugt til den. Den skal dufte frisk og godt af havvand. Hæld det havvand fra der findes i østersen. Østersen afgiver straks sin egen saft. Nogen kalder det for dens tårer. Vrid en citron over, eller dryp med mignonette af rødvinseddike og finthakkede skalotteløg. 


Se også med her

 

Opskrifter med østers

Opskrift

Østers med hot topping

Opskrift

Østers po'boy med mayonnaise og krydderurter

Opskrift

Varme østers i pernodcreme

Opskrift

Carpaccio af østers