Økologisk, dansk kombucha
Kombucha er sodavandens svar på langtidshævet surdejsbrød. Det er en fermenteret og spontangæret alkoholfri cider brygget på økologisk te, blomster, aktiv bakteriekultur – og tålmodighed. Et godt alkoholfrit alternativ til maden eller bare en sundere tørstslukker.
Ikke alle danskere kender kombucha, men det er en ældgammel, formentlig kinesisk eller japansk, metode til at lave en alkoholfri, læskende drik baseret på te. Selve processen er te tilsat sukker, der gærer og danner alkohol, som omdannes til forskellige syrer ved hjælp af bakterier – en såkaldt scoby, der er en gær- og baktieriekultur og minder lidt om det, man kender som en eddikemoder.
Efter 1-2 ugers gæring er drikken klar. Den har en frisk og syrlig smag , og kombucha danner desuden naturlig kulsyre som champagne, og sammen med syren giver det en frisk og læskende drik.
Læsk er på banen med en herlig nyhed!
Swizzle er en gourmetsodavand lavet med rigtige råvarer; friske juicer, frugteddiker og søde elementer fra naturen, blot tilsat lidt blid brus.
Smagen er frisk og læskende, og syrligheden ligger et sted mellem kombucha og almindelig sodavand, blandt andet grundet den dobbeltfermenterede cidereddike som Nordhavn Eddikebryggeri laver på danske økologiske frugter.
Server gerne sodavanden i et lav glas, godt fyldt med is, for den optimale nydelse.