Økologisk, dansk kombucha
Kombucha er sodavandens svar på langtidshævet surdejsbrød. Det er en fermenteret og spontangæret alkoholfri cider brygget på økologisk te, blomster, aktiv bakteriekultur – og tålmodighed. Et godt alkoholfrit alternativ til maden eller bare en lækker tørstslukker.
Ikke alle danskere kender kombucha, men det er en ældgammel, formentlig kinesisk eller japansk, metode til at lave en alkoholfri, læskende drik baseret på te. Selve processen er te tilsat sukker, der gærer og danner alkohol, som omdannes til forskellige syrer ved hjælp af bakterier – en såkaldt scoby, der er en gær- og baktieriekultur og minder lidt om det, man kender som en eddikemoder.
Efter 1-2 ugers gæring er drikken klar. Den har en frisk og syrlig smag , og kombucha danner desuden naturlig kulsyre som champagne, og sammen med syren giver det en frisk og læskende drik.
Prøv de økologiske kombuchaer fra Læsk brygget med friske hyldeblomster fra Fyn, rigtige bær og koldpresset ingefær. Gedigne tørstslukkere af gode, danske råvarer.