Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Polynesisk vanilje med smæk på smagen

Vanilje, fra Fransk Polynesien, af den fineste kvalitet

Fra øen Tahaa til Irmas hylder

I Irma finder du nu Fransk Polynesisk vanilje fra øen Tahaa. Den polynesiske vanilje er mere buttet i faconen, lidt blødere i teksturen og lidt kortere end Bourbon vaniljen, og så indeholder den mere heliotropin, end andre typer af vanilje. Heliotropin er en kemisk komponent i mange dufte og smage, og findes fx også i sort peber, dild og violer. At der er et højere niveau af heliotropin i polynesisk vanilje, end i andre typer, betyder at både smagen og duften bliver sød, frugtig og blomsteragtig.
De smukke vaniljestænger er blevet vakuumpakket, så der stadig er smæk på både smag og duft, når du skal bruge den hjemme i dit køkken.

Passion for vanilje

Danskeren Brian Hansen er manden bag den plantage vaniljen kommer fra. Han drog på eventyr ud i den store verden, og det bragte ham til Fransk Polynesien, hvor han slog sig ned. I mange år har han, sammen med sin hustru, drevet vaniljeplantagen, og i dag bor både børn, svigerbørn og børnebørn på plantagen. Der altså tale om et ægte familieforetagende. De klimatiske forhold på øen Taahaa i det polynesiske ø-rige har vist sig at være ideelle forhold for dyrkningen af vanilje. Her gror vaniljeplanterne på stejle skrænter i regnskoven, hvor de slynger sig om stammerne på akacietræer, får næring fra akacietræet og lever af regnvand og den naturlige næring fra jorden.

Hele processen fra plantning af orkideplanterne, bestøvning af hver enkelt blomst, håndplukning af vaniljestængerne og den videre forarbejdningsproces helt ned til den daglige afsluttende massage af hver enkelt vaniljestang varer ca. 12 måneder og varetages af familien.

 

Prøv den polynesiske vanilje, snus ind og smag så hvorfor vanilje bare er en helt formidabel ingrediens der giver smil på læben og sender madglæden helt ud i tåspidserne.

irmapigen

Find inspiration til nye opskrifter med de fantastiske sorte korn...

Opskrift

Vanille- og myntemarineret andebryst

Opskrift

Figen- og vaniljemarmelade

Opskrift

Gryderet med andebryst

Opskrift

Tiramisu med frugt - portionsvis