Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Nyhed fra Il Fornaio

Håndæltet, nøje udvalgte økologiske råvarer og italienske traditioner

Økologisk håndværk med krummer i…

Il Fornaio er kompromisløst italiensk håndværk. Il Fornaio har været i tæt partnerskab med Irma siden 1989, hvor Irma tog det nyopstartede Københavnske surdejsbageri til sig.

Kernen er surdejen i deres økologiske slow food bageri på Amager ved København. Her bager de i stenovnen håndlavede surdejsbrød med krumme og skorpe. De har respekt og passion for håndværket og arbejder naturligvis med gode økologiske råvarer. De har tålmodighed og fokus på lang fermentering af dejene – og dermed den tid det tager at gøre tingene ordentligt.

De mener, at glæden og fællesskabet omkring mad er værd at værne om. De tager derfor gerne vores ansvar alvorligt. Det håber de kan smages i vores produkter og opleves, når de møder jer ude omkring i butik, på festivaler, restauranter, til fællesspisning, folkemøder, skoler, måltidskasser, mad- og bagekurser….

Ikke som alle de andre brød

Ude på Amager ligger et bageri, som ikke ligner alle de andre. Går du igennem dørene, er det som at træde ind i sydens sol. Bagernes kommandoer bliver serveret på italiensk, ovnene buldrer der ud af og spreder varme, alt i mens et mylder af mennesker griner og snakker på en herlig blanding af over 12 forskellige sprog, mens de håndælter alt brød, som Il Fornaio laver. 

Il Fornaios sortiment er stort! Men alle brød har det til fælles, at de er økologiske, bagt på surdej og igennem bageprocessen har været igennem fysiske hænder hos passioneret bagere. 

Vores sortiment af Il Fornaio

Focaccia

Focaccia m. persille og rosmarin er et håndlavet brød bagt på hvedesurdej, italiensk tipo 00 hvedemel tilsat havsalt og selvfølgelig ekstra jomfru olivenolie, som vi blander med krydderurterne rosmarin og persille.

 

 

Tipo 00

Il Fornaio's hvedemel henter de i regionen Emilia Romagna i Norditalien. Herfra kommer noget af verdens bedste hvedemel. I mange tusinde år har man dyrket korn i Valle Padana, hvor Po floden passerer igennem.

Deres hvedemel ”Tipo 00” er af fineste formaling – i gamle dage forbeholdt kagespisere og sarte ganer. Ren og uskyldshvid bliver dejen, silkeblød og let at arbejde med, og med en skorpe så sprød. Hos I Il Fornaio indgår hvedemel ”Tipo 00” i karakteristiske italiensk brødsorter som f.eks. Primitivo og Ciabatta.

Lige som Il Fornaio's tipo 00 hvedemel kommer deres fuldkornshvedemel også fra regionen Emilia Romagna i Norditalien.
Melet har en udmalingsgrad på 100 %, da hele kornet inklusive skaldele og kim er med. Det giver en grov og velsmagende mel, som er velegnet til madbrød.

Durum Pizzamel

Il Fornaio har udviklet en stærk, smidig og aromatisk pizzamel helt uden tilsætningsstoffer af nogen art. Deres solgule durumblanding er nøje sammensat af de sicilianske urdurumsorter Russello, Duilio, Plinio og Core.
Resultatet er en sprød pizzabund med en luftig, aromatisk krumme fyldt med små fine luftbobler, samt med den sejhed der kendetegner de syditalienske pizzaer.

De har valgt at bringe de glemte italienske ursorter tilbage. Ursorterne har nemlig række fordele, som er bevaret i deres genetiske kode: De har en anden glutensammensætning end f.eks. almindelig durum, som gør dejen lettere at arbejde med og mere smidig. 

Fælles for sorterne er også, at de har mere smag og duft. Smagen er fyldig, med noter af kornstrå og kanel og duften er af solmodne durumkerner.

Il Fornaios økologiske durum pizzamel er udviklet i samarbejde med det sicilianske mølleri Antico Mulino Ibleo, ligesom vores øvrige durummelvarianter.

Risotto med Karl Johan svampe

Risottoen med Karl Johan svampe er lige til at tilberede og indeholder alt det bedste fra Piemonte.

Risene er økologiske carnaroliris dyrket og høstet i Piemonte i Norditalien, som det har været dyrket i Po-slettens frodige jorde i århundreder. Risene er ideelle til risotto, da balancen mellem absorberingsevne og den mængde stivelse risene udskiller, er helt perfekt.

Brug risotto som en ret i sig selv, som tilbehør til kød eller som forret og top med et drys persille.

Færdig på kun 15 minutter!

 

 

Prøv Il Fornaios brød i disse opskrifter

Opskrift

Sandwich med omelet

Opskrift

Sardin med æg og brød

Opskrift

Kyllingewich

Opskrift

Frikadellesandwich