Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irmas hjerte banker for dyrevelfærd...

... derfor har vi indført en ny mærkningsordning

Dyrevelfærd så det kan mærkes

Længe har dyrevelfærd været en førsteprioritet hos Irma, hvilket har medført et tæt samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og en målsætning om at øge omsætningen af dyrevelfærdsprodukter med 50% inden 2020.  Vi har nu taget skridtet videre i den retning og indfører, sammen med resten af Coop, en ny mærkningsordning, som skal gøre det nemmere for dig at fylde indkøbskurven med dyrevelfærd.

Mærkningen skal tilgodese producenterne, som yder en ekstra indsats og du kan derfor finde det på de dagligvarer, som er fra landbrug, hvor dyrevelfærden er markant bedre end krævet af den danske lovgivning.

 

 

Dyrevelfærdshjertet

Mærkningsordningen er baseret på de eksisterende ordninger, friland og økologi, men omfatter derudover to ekstra niveauer i form af "det gode staldliv" og "det ekstra gode liv". Ordningen indebærer fire mærker, med 1 til 4 hjerter, som hver beskriver den højere grad af dyrevelfærd.

1 hjerte gives ved det gode staldliv,

2 hjerter gives ved det gode udeliv, som ses ved frilandsproduktion,

3 hjerter gives ved det økologiske liv

og 4 hjerter gives ved det det ekstra gode liv, hvor der her er gjort en ekstraordinær indsats og som ligger over økologireglernes dyrevelfærdskrav.

 

Læs mere om hvad hvert enkelte mærke betyder for dyrenes velfærd

Dyrevelfærden i Irma

Mærkningen med dyrevelfærdshjertet findes allerede i Irma på dagligvarer som æg og svinekød, samt på Irmas økologiske mælke-varianter.

Du kan læse mere om mærkningsordningen i Coop's butikker på www.coop.dk/dyrevelfærdshjertet

irmapigen

Læs mere om Irmas indsats for at gøre en forskel

Mærkesager

Irma og Dyrenes Beskyttelse

I et unikt samarbejde med Dyrenes Beskyttelse vil Irma over de næste år få endnu flere dyrevelfærds-produkter på hylderne.

DYREVELFÆRD OG IRMA
Økologi

Irma og økologien

Lige siden begyndelsen af 1980’erne har økologi været en mærkesag for Irma. Og i dag fylder de økologiske varer mere på Irmas hylder end i nogen anden dansk dagligvarekæde.

Læs mere
Mærkesager

Bæredygtige fisk er gudespise

Det blå mærke med den lille fisk betyder, at fisken kommer fra en sund bestand, og at den er fanget med hensyn til havmiljøet.

BÆREDYGTIG FISK I IRMA
Mærkesager

Mærkninger

Læs om de forskellige mærker, som du kan finde i din Irma.

MÆRKNINGER