Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Irma Food Startup

I Irma gør vi plads til nye, spændende og lokale iværksættere. Lidt har nemlig også ret, og vi arbejder hele tiden på, at være først med velsmagende nyheder. Du kan derfor nu, finde varer fra lokalområdet i din lokale Irma.

Irma Food Startup

Irma byder velkommen til velsmagende nyheder.

Elsker du også overraskelser? Når du handler i Irma, finder du ikke kun det, der står på din indkøbsliste, men også en masse nye, økologiske og bære- dygtige produkter fra urbane fødevareproducenter, som vi gerne vil dele med dig.

Glæd dig til nye smagsoplevelser!

 

 

irmapigen

Vores sortiment

Bad Boy - første danske kaffelikør

Klinger ordet kaffelikør lidt af bridgeklub eller mormor? Så skyldes det nok bare, at du endnu ikke har stiftet bekendtskab med Bad Boy – en danskproduceret kaffelikør, der gør op med fordommene om søde alkoholiske drikke.

“Vi har helt bevidst valgt et navn og et univers, der signalerer sjov og ballade. Bad Boy er ikke en kriminel type, men en, der tør træde lidt ved siden af. Derfor er vores univers også farverigt og legende. Det skal være sjovt og festligt at drikke vores kaffelikør”, siger Jens Lund, manden bag Bad Company, der producerer kaffelikøren Bad Boy, som forhandles i Irma.

Jens Lund er selv tidligere bartender og barista. Derfor studsede han over, at der trods et voksende udvalg af danskproduceret gin, vodka og rom stadig ikke fandtes danskproducerede likører af kaffe og for eksempel appelsin.

 

Frk. Sommers Køkken - supermarkedets svar på måltidskassen

Ditte Sommer fik idéen til måltidsløsningen Frk. Sommers Køkken for fire-fem år siden.“Vi havde den udfordring, som alle kender: Hvad skal vi have til aftensmad? Så står man der i supermarkedet og kan ikke finde på noget. Eller man vælger noget fra frost eller take away, selvom man egentlig gerne vil spise sundt. Jeg syntes, der manglede en løsning”, fortæller Ditte Sommer.

Hun listede op, hvad de største udfordringer er ved aftensmaden: At finde på, hvilken ret man vil spise, at finde ud af, hvad der skal bruges til den, og ikke mindst finde ud af, hvordan den så skal laves.

“Det sidste er en udfordring for mange. Hvordan får man det til at smage godt? Derfor tænkte jeg, at det ville være en stor hjælp, hvis man ud over at give folk en opskrift og en indkøbsliste også giver dem smagen”, fortæller Ditte Sommer.

BRØL - laver øl af overskudsbrød

Det er ikke længere kun romkugler, skraldespanden og ænder, der får glæde af bagerens overskudsbrød.

Nanobryggeriet BRØL laver nemlig bæredygtige håndværksøl brygget på brød fra udvalgte danske bagerier.“Vi bruger overskudsbrød og -kager fra bagerierne til at brygge øl, der medvirker til kampen mod madspild”, siger Saimon Skurichin, idémanden bag det bæredygtige bryggeri.

Navnet BRØL er ikke tilfældigt. Det er en sammentrækning af ordene brød og øl, og samtidig refererer brølet til forbrugeraktivismen. Saimon Skurichin arbejdede i forvejen med overskudsmad, men var især frustreret over det store brødspild. Det fik ham til at undersøge, hvad brødet kunne genanvendes til.

Det viste sig, at der i Belgien og England var et par småprojekter i gang med at brygge øl af brød.

Foodture - 99 % bælgfrugter og 100 % nordisk

Der er allerede en række alternativer i butikkerne, hvis du vil skære ned på kød. Men hvor kylling eller gris har én ingrediens i varedeklarationen, har plantebaserede alternativer ofte en lang liste, også af e-numre.

Det har den danske fødevarevirksomhed Foodture lavet radikalt om på. Her har man genfortolket og forfinet ældgamle metoder fra Indonesien og lanceret tempeh - et økologisk planteprotein lavet på 99,5 procent bælgfrugter og uden skyggen af e-numre.

Foodtures tempeh-produkt har fået navnet Tæmpeh, hvor æ’et henviser til de nordiske råvarer – bælgfrugter og ærter – som produktet er lavet af. “For os handler det om at skabe et så rent og gennemsigtigt plantebaseret produkt som muligt, der ligesom kød er en ren råvare, og ikke planteproteiner, som er ekstraheret og presset sammen med en masse andre ingredienser til en pølse eller en fars”, fortæller Christian Munch, én af Foodtures stiftere.

Agrain - nu kan du bage med mel fra øl

Et rugbrød rørt med stoutmel. En fødselsdagsbolle æltet med pilsnermel. Det danske startup-firma Agrain har opfundet en metode til at tørre og male den grød af korn, der er tilbage efter ølbrygning.

Med andre ord: Korn bliver til øl, som bliver til korn igen, som bliver til mel. Og chips. Og mysli.“Øl er den tredjemest konsumerede drik i verden. Der er årligt 40 millioner ton mask tilbage på verdensplan efter ølbrygning. Der er et kæmpe potentiale for at genanvende det”, lyder det fra Aviaja Riemann-Andersen, en af tre fødevareiværksættere bag Agrain.

Mask er de maltede og mæskede korn, der bruges til at brygge øl og whisky. Næringsværdien er høj, men ofte bruges mask til dyrefoder eller ender som affald. På et fødevareinnovationskursus på Københavns Universitet fandt to danskere ud af, hvordan masken kunne for-arbejdes og anvendes i andre fødevarer.

Deraf opstod firmaet Circular Food Technology, som står bag mærket Agrain.

Blid

I Københavns nordvestkvarter håndbrygger blid velsmagende drikke baseret på økologiske råvarer.

Blid er fermenterede drikke brygget på vandkefir, der giver drikken en fin, naturlig brus og en vinøs tone, der lader smagen af de naturlige råvarer skinne igennem.

Blids forfriskende drikke er økologiske, laktosefri og veganske.

 

 

Copenhagen Winery

Det nordiske vineri Copenhagen Winery har tidligere haft succes med deres mousserende frugtvine.

Nu er de på banen, med en ny serie blomstervine, som er brygget på friske og tørrede blomster.

Derudover indeholder vinene også forskellige krydderurter, som hjælper med at give vinen ekstra smag.

"Visionen for vores blomstervine er, at give kunderne et nye bæredygtigt alternativ til øl og udenlandske vine." Fortæller skaberne bag blomstervinen, som begge er kokke med Michelin-erfaring i bagagen.

Blomstervin-serien er brygget med et lavt indhold af alkohol på 3-4% og indeholder både søde og bitre varianter af blomstervine.