Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Nyhed: Irma lancerer bioposer

Vi er klar med de første klimavenlige bæreposer

Bioposer i Irma

En bedre verden skaber ikke sig selv, så vi er nødt til, aktivt, at gøre en indsats for at skabe forandringer der gør en forskel på den lange bane.

Derfor lancerer vi nu to nye typer af bæreposer. En slidstærk og kraftig genanvendelig biopose, samt en erstatning for den almindelige plastbærepose. Begge varianter er lavet af sukkerrør.

 

En kraftig biopose

Få din egen genanvendelige biopose. Den slidstærke biopose finder du ved kassen i din lokale Irma, og den koster 15 kr. 

Anders Morgenthaler om idéen bag posen:

“Jeg gav mig selv en udfordring. Hvordan kan jeg sætte fokus på vores enorme forbrug af kød, der har en skadelig effekt på klimaet. Men fortalt på en sød og sjov måde. Det er nemlig ekstremt svært, ikke at skabe et modtryk når jeg som klima aktivist forsøger at kommunikere, at vi skal forandre vores vaner, for at klimaet ikke går amok.”

Vil du vide mere om Coops plaststrategi? Emballage og plast spiller en afgørende rolle i at sikre fødevaresikkerhed og undgå madspild. Men emballage og plast skaber også miljø- og sundhedsmæssige udfordringer. Derfor er de genanvendelige bioposer også kun en lille del af en stor strategi for en mere hensigtsmæssig anvendelse af plast i fremtiden. Læs mere her

En almindelig biopose

Som den første kæde i Danmark erstatter vi nu de almindelige plastic-bæreposer med en klimavenlig biobærepose. Vi har sat produktionen i gang og poserne vil være at finde i halvdelen af alle Irma butikker fra uge 29 og vil derefter rulles ud til alle butikker. 

Irma vil gå forrest, når det gælder mere bæredygtigt forbrug. Vores kunder har efterspurgt mere klimavenlige poser. Derfor er vi glade for, at vi som de første kan tilbyde denne type bærepose,” siger direktør Søren Steffensen, Irma.

De nye poser er plantebaserede, modsat normale poser, der er baseret på olie, altså fossile ressourcer. De nye poser er produceret af et fornybart materiale, hvor planterne har optaget CO2 imens de voksede og derfor er poserne klimavenlige, samtidig med at de er produceret under ordentlige forhold. 

Den plantebaserede polyethylen kommer fra sukkerrør, der er produceret under ordentlige forhold.

”Selvom det er den hidtil mest klimavenlige bærepose i dansk detailhandel, er det stadig en god idé at man genbruger sin pose så mange gange som muligt,” siger Signe Frese, CSR- direktør i Coop

Når posen er brugt op, kan den genanvendes som blød plast og blive til nye poser. Initiativet sker som et første skridt i at realisere Irmas ambitiøse emballage strategi. Posen koster 25 øre mere end den almindelige plasticpose.

Certificering

Vores bioposer er tredjepartscertificerede med certificeringsordningen ISCC. ISCC er en international anerkendt certificeringsordning, som bidrager til miljømæssig og social ansvarlig fremstilling – lige fra sukkerrørene dyrkes på marken til fremstillingen af den endelige pose. 
ISCC-certificeringen fokuserer på ansvarlig fremstilling via følgende 6 principper: 
-
Ingen afskovning
-
God landbrugspraksis herunder forebyggelse af forurening af miljøet
-
Sikre arbejdsforhold
-
Overholdelse af menneske-, arbejdstager- og lokalsamfundets rettigheder
-
Overholdelse af national og international lovgivning og traktater
-
God praksis for løbende implementering af ISCC-certificeringens krav
Hvert år certificeres leverandørkæden af 3. part for at sikre løbende overholdelse af kravene.

irmapigen

Irma og hjertet der banker

Kampagner

Irma Urban

Irma Urban - Irmas nye strategi

Kampagner

Irma Øko

Psst.. Vi åbner Danmarks mest økologiske Irma

Kom med til åbningsfest
Nyheder

Irmas nye emballage - og plastikstrategi

Irmas nye emballage - og plastikstrategi

Læs om de seks skridt i den rigtige retning her
Nyheder

Irma certificeret i god energi

Irma er certificeret i god energi

Læs om hvilken forskel det gør her