Bananer

Singlebananer smager lige så godt som dem i klaser

Hvert år bliver der i Danmark smidt 540.000 ton mad ud. Det vil vi gøre noget ved i Coop. Vi starter med de 40.000 bananer vi smider ud hver uge. 

 

Singlebanan -med -splat

Torsdag den 23. maj indleder alle Irma-butikker sammen med de øvrige butikker i Coop den hidtil største kampagne for at reducere madspild i Danmark.

Til de første 100 kunder i alle butikker er der en gratis banan torsdag den 23. maj. Om eftermiddagen samme dag uddeler Coop 40.000 bananer på Rådhuspladsen i København. Så der bliver altså uddelt over 150.000 bananer for at markere kampagnens start.

Årsagen til det er, at der hver uge året rundt ender ca. 40.000 bananer fra Coops butikker som affald frem for i kundernes indkøbsnet. En af grundene er, at vi som forbrugere går efter de bananer, der sidder sammen i en klase. Og er der for mange bananer i klasen, tager vi én af. De single bananer, der ligger tilbage, er der ingen der vil købe. Derfor brænder butikkerne inde med en bunke enlige bananer hver dag.

Det er spild af bananer og et godt eksempel på, at butikker og forbrugere skal arbejde sammen for at reducere madspild. Madspild lægger et unødigt pres på miljøet og vores naturressourcer. Det vil vi i Coop gøre noget ved, og derfor sætter vi i de kommende år fokus på madspild. Vi håber du vil være med. 

Læs mere om Irmas arbejde med at mindske madspild »

 

Sådan kan du undgå madspild

Det er let at minimere madspild, for det kræver blot lidt inspiration til, hvordan du får mest ud af dine madvarer. Her får du et par gode idéer. 

  • Få overblik.Tag et billede af maden i køleskabet med mobilen, så du ved, hvad du allerede har, når du køber ind.
  • Brug sanserne. Mange madvarer kan holde sig længere end holdbarhedsdatoen. Hvis du er i tvivl, så lugt og smag dig frem.
  • Brug resterne. 80% af danskerne gemmer rester, men glemmer ofte at bruge dem. Reserver en hylde i køleskabet til rester, så de er lette at finde.
  • Frys ned. Opdel pålæg i portioner og frys det ned, du ikke skal bruge de kommende dage.
  • God hygiejne. God hygiejne giver længere holdbarhed, så vask hænder når du skal lave mad og hold køleskabet rent.
  • Rigtig opbevaring. Dine madvarer holder længere, når du opbevarer dem korrekt og pakker dem rigtigt ind.

 

Rigtig meget mad ender i skraldespanden, fordi vi opbevarer det forkert. Med app’en Holdbarhed bliver det lettere at opbevare madvarerne rigtigt, så de holder sig friske og ender på middags- bordet frem for i skraldespanden. Vidste du f.eks., at løg har det bedst i køleskabet, og at fløde sagtens kan fryses ned? Med app’en Holdbarhed kan du søge i over 600 madvarer for at se, hvordan de kan holde sig friske så længe som muligt. Så minimerer du både madspild og sparer penge. Der er opskrifter tilknyttet hver madvare, så du altid har inspiration til at få brugt det, du har i køleskabet.

Download app'en

Find app’en Holdbarhed i App Store og Google Play. Den er naturligvis ganske gratis.

Holdbarhed -app

 

Har du husket at bestille frugt? 

På vores pakkeri håndplukker vi bananerne til dig, men vi lader aldrig singlebananerne ligge tilbage. 

Vælg leveringstidspunkt

1.

  • {{error.message}}
Levering til:{{delivery.postalCode.code}} {{delivery.postalCode.city}}, {{ selectedDeliveryDay.text }} {{ selectedSlot.text }}

2.Vælg dato og tidspunkt

Oplys venligst dit postnummer for at se mulige leveringstidspunkter.

Uge {{weekDayName}}
{{week.text}} {{day.text}} {{day.text}}
‹ Forrige
{{activeDeliveryDay.text}}
Næste ›
Spar penge på levering
Disse alternative leveringstidspunkter er billigere end dit valgte: