-
Rens anden for indmad.
Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt.
-
Skræl æblerne, og skær dem i grove stykker uden kernehus.
Bland æbler, svesker og timian i en skål.
-
Tænd ovnen på varmluft med 150 grader celcius.
-
Fyld anden med æbler, svesker og timian, og luk den med en kødnål.
-
Læg anden med brystet opad på en rist med en bradepande under.
Hæld lidt vand i bunden af bradepanden, og steg anden i ovnen i 3 timer.
Dryp anden med lidt stegesky fra bradepanden undervejs.
-
Efter 3 timer i ovnen skruer du ovnen op på 200 grader celcius, og steger anden i yderligere 20 minutter, til skindet er gyldent og sprødt.
Saften skal vær klar, når du stikker en gaffel ind ved andelåret.
Alternativt kan du stege anden 5 minutter med ovnens grillfunktion til sidst.
-
Skal anden først bruges dagen efter eller senere samme dag, bør anden hvile 45 minutter før den skæres ud.*
Skal anden serveres nu, bør den hvile 20 minutter, før den skæres ud.*
Skær anden ud i ca. 8 stykker, læg dem i et ovnfast fad og opbevar på køl, med mindre den skal serveres med det samme.
-
Hvis anden har været på køl el. er lavet tidligere, sættes det ovnfaste fad i ovnen med varmluft på 200 grader celcius i godt 20 minutter, eller indtil skindet er sprødt og kødet varmt.
-
Voila!