-
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Sautér skalotteløg blanke i en gryde med smør.
-
Tilsæt melet, og bag det igennem under omrøring til melet bliver gyldenbrunt og dufter nøddeagtigt (3-5 minutter). Tag gryden af varmen.
-
Pisk umami oksefond i jævningen lidt ad gangen, og lad saucen simre i 5-10 minutter, til smagen er passende.
-
Tilsæt fløde, kogen saucen igennem, og smag til med salt og peber. Si saucen.
-
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Giv skalotteløgene et opkog med øl, og lad det simre til øllet er kogt ind til ca. ¾ dl (15-20 minutter).
-
Tilsæt umami oksefond, og lad det simre i 8-10 minutter, til smagen er passende.
-
Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under omrøring i 3-5 minutter til blandingen bliver gyldenbrun og dufter nøddeagtigt.
-
Tag gryden af varmen, pisk fonden i lidt ad gangen, og kog saucen igennem i mindst 5 minutter. Smag til med salt og peber og evt. en lille bitte smule sukker. Si saucen.
-
Tip: Du kan springe punkt 3 over, jævne saucen med 1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, og koge igennem i 1 minut.
-
Bon appetit!