-
Grisekæberne:
Afpuds grisekæberne. Skræl løg, hvidløg og gulerødder og skær det hele ud i små fine tern. Skær også bacon ud i små tern.
Varm en stor gryde op. Kom en klat smør i og brun grisekæberne godt af. Krydr dem godt med salt og peber. Kom løg, hvidløg og urter i gryden. Lad løgene blive klare, uden at de tager farve og hæld derefter øl i gryden. Skru ned for varmen, tilsæt fond og læg låg på. Lad retten simre i ca. 2 timer. Tag derefter grisekæberne op, sigt væsken ned i en lille gryde og kog det ned til halvdelen. Kom kæberne tilbage i saucen og lad dem blive varme inden servering.
-
Linser:
Når der er 30 min tilbage af kogetiden på kæberne, varmes en stor sauterpande godt op. Lad smørret bruse af og svits bacon. Kom derefter løg, gulerødder, lidt timian og selleri i panden. Lad dem blive blanke, kom linserne i og dæk med vand. Skru lidt ned for varmen og lad det simre i 30 min. Rør en gang imellem for at tjekke, at det ikke koger tørt. Til gengæld skal der ikke være særlig meget væske tilbage i panden efter de 30 min, kun en lille smule i bunden. Smag til med salt og peber og drys med hakket persille.
-
Servering:
Server linserne med grisekæberne, sauce og gerne med et godt brød og lidt grøn salat til.
-
Bon appetit!