Kornotto med perlebyg eller spelt, cider, fennikel, gulerod, skyr og ost. En velsmagende nordisk version af den velkendte risotto. Klik her og se opskriften
Tilberedning
Hak skalotteløg, fennikel og gulerødder og steg dem i olie i en tykbundet gryde uden at de tager farve.
Tilsæt perlebyggen eller spelten og steg videre i et par minutter.
Tilsæt cideren - når den er næsten kogt ind, tilsættes fonden og der skrues ned for varmen.
Kornottoen skal simre i ca. 20 minutter uden låg – den må ikke koge tør, så tilsæt evt. lidt vand og rør rundt løbende.
Når kornene er møre – men stadig har lidt bid - tilsættes skyr, smør, grofthakket kørvel og ost.
Rør hurtigt retten rundt og smag til med salt og peber.
Tag gryden af varmen og læg låg på og lad kornottoen hvile 2 min. Røres kort igennem inden servering og pynt med lidt kørvel på toppen.