-
Smuldr gæren, og rør den ud i lunt vand i en skål. Tilsæt salt, sukker og halvdelen af hvedemelet, og rør det godt sammen. Tilsæt
skyr og resten af hvedemelet lidt ad gangen.
Drys lidt ekstra mel ud på køkkenbordet, og ælt dejen sammen. Den skal være blød og elastisk, men ikke klistret. Læg dejen tilbage i skålen, læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir, vend dejen ud på bagepapiret, og tryk den godt ud med håndfladerne til en jævn tykkelse
på ca. 2 cm.
-
Skyl og halvér cherrytomater, og fordel dem på dejen med skærefladen opad. Pres hvidløg over dem, drys med timian, og
dryp med olie. Tryk det hele let ned i dejen med fingerspidserne.
Dæk brødet med et viskestykke, og lad det hæve i 40 minutter. Bag brødet i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter, til det er flot gyldent.
-
Afkøl brødet, top med friske krydderurter, og servér det fx som måltidsbrød til en grillmenu med pesto og oliven til.
-
Voila!