-
Smelt de 200g smør i en kasserolle, og sæt det til side.
-
Bland mel, bagepulver, sukker og salt i en skål, og rør øl eller danskvand i sammen med mælk.
-
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne i dejen sammen med det smeltede smør, til dejen er glat.
-
Lad dejen hvile i ca. 30 minutter, og tilbered i mellemtiden de karamelliserede æbler.
-
Skyl æblerne, og skær dem i kvarte.
Fjern kernehusene.
-
Smelt smør, rørsukker, kanel og vand sammen på en pande, og lad æblerne stege med, til de er gyldne og karamelliserede.
(Vend lidt rundt i dem undervejs. Hvis karamellen bliver for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand)
-
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
-
Smelt lidt smør i et vaffeljern, og bag dejen som vafler, eller smelt lidt smør i en æbleskivepande, og fyld hullerne op med dej.
-
Hold styr på, at vafler eller æbleskiver ikke bliver overbagt.
Vend først æbleskiverne en kvart omgang, fyld eventuelt lidt mere dej i, og vend dem helt, til de er bagte, runde og gyldne hele vejen rundt.
-
Sigt gerne lidt flormelis over lige inden servering.
Servér vafler og- eller æbleskiver lune med vaniljeis og de karameliserede æbler som tilbehør.
-
Færdigt arbejde.