Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Æbletærte med mazarin og nougat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Lynsyltede æbler
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æbler
  • 3 æbler
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} liter vand
  • 0.5 liter vand
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 500 g sukker
  • Mørdej
  • {{ 450 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blødt smør
  • 450 g blødt smør
  • {{ 180 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 180 g flormelis
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 500 g hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 1 æg
  • Mazarinmasse
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g marcipan
  • 300 g marcipan
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 200 g sukker
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blødt smør
  • 200 g blødt smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 4 æg
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 30 g hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g nougat
  • 200 g nougat
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. perlesukker
  • 3 spsk. perlesukker

Tilberedning

Lynsyltede æbler: Skræl æblerne og skær i både. Kom dem i en skål. Kog vand og sukker op og hæld over æblerne. Lad trække i et par timer og dryp derefter af i en sigte.

Mørdej: Kom smør og flormelis i en skål og rør sammen. Tilsæt mel og æg og saml dejen til en ensartet masse. Sæt dejen i køleskab i ca. 1 time. Rul den afkølede dej ud til ca. 28 cm i diameter, og læg i en tærteform. Sæt ovnen på 180 grader varmluft.

Mazarinmasse med nougat: Rør marcipan sammen med sukker. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen. Når massen er samlet tilsættes æg – et ad gangen. Tilsæt mel og kardemomme og til sidst kommes nougat i.

Fordel mazarinmassen oven på mørdejen. Fordel de syltede æbler på tærten og tryk let ned i mazarinmassen. Drys med perlesukker. Bag kagen i cirka 45 minutter ved 180°.