-
Smelt smørret i en gryde.
-
Rør de andre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt efterfølgende det smeltede smør lidt ad gangen, imens du rører. Stil til sidst dejen på køl til den er helt kold.
-
Sæt ovnen på 180 grader.
-
Smør nu den kolde dej ud i et tyndt lag på et stykke bagepapir. Bag dejen i 5-7 min. eller til dejen er gylden og sprød.
-
Stil kagen til afkøling og knæk den derefter i store flager, og brug stykkerne på din anretning.
-
Skru ovnen op på 200 grader.
-
Rør marcipan, smør, nødder, flormelis og æggehvide sammen til en homogen masse.
-
Udhul æblerne ved først at skære toppen af, og fjern derefter kernehuset med en teske.
-
Fyld op med marcipanmassen. Sæt til sidst toppen af æblet på som låg, og bag æblerne i 15 - 20 minutter.
-
Smelt sukkeret i en gryde, til det er gyldent. Tag gryden af varmen. Tilsæt smørret. Kom gryden tilbage til varmen og tilsæt fløden. Lad simre.
-
Når sovsen er blevet glat og tyk, tilsættes de hakkede hasselnødder og et drys havsalt.
-
Rør yoghurten sammen med æblesiruppen. Smag til med flormelis, og tilsæt til sidst små tern af æbler.
-
Anret de lune æbler på en bund af yoghurtcreme og toppe med karamel og tuille.
-
Så er der serveret!