-
Skræl pærerne, halvér dem, og drej kernehuset ud med en melonske eller teske. Smelt sukkeret til gylden karamel på en pande. Rør smørret i med en træske.
-
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend vaniljekorn og pærer i karamellen, og sving forsigtigt pærerne rundt i nogle minutter, så karamellen fordeles.
-
Læg pærerne med skærefladen nedad i
springformen, og fordel karamellen over. Lad det køle i 10-15 minutter på køkkenbordet.
-
Tænd ovnen på 200°. Rul butterdejen ud til en cirkel på størrelse med springformen.
-
Prik dejen med en gaffel, og læg den oven på
pærerne. Fold dejen godt ned i kanterne.
-
Bag pæretærten i ovnen i 25-30 minutter, til butterdejen er gylden, og pærerne er godt
karamelliserede.
-
Tag tærten ud af ovnen, lad den stå 2-3 minutter, og vend den ud på et fad, så pærerne vender opad.
-
Servering: Top pæretærten med revet citronskal, og servér med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche
-
Bon appetit!