-
Tag smørret ud af køleskabet så det bliver blødt til du skal bruge det.
-
Kom 500 gram mel i en stor skål.
-
Skær smørret i små tern og kom det ned i melet. Nulr smørret sammen med melet til der ikke er store klumper af smør.
-
Kom mælken i en lille gryde, og varm mælken op til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm! Tag gryden væk fra varmen og kom gæren i mælken. Rør godt til gæren er helt opløst.
-
Kom mælkeblandingen over i skålen med mel og smør. Rør godt sammen med en grydeske.
-
Slå æggene ud i en lille skål, og pisk dem godt sammen med en gaffel. Kom sukker, kardemomme og æg i dejen. Rør godt i dejen.
-
Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen er smidig men stadig lidt fedtet. Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet.
-
Mens dejen hæver laver du dit fastelavnsbollefyld. Se senere step for opskrift. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen og del den i 4 portioner.
-
Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud med en kagerulle til fire firkanter. Dejen skal være mindre end ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i firkanter a 15X15 centimeter.
-
Kom 2 teskeer af 100 % dit fastelavnsbollefyld på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten og klem kanterne sammen.
-
Kom bagepapir på to bageplader. Vend fastelavnsbollerne om. Læg dem med samlingen nedad på bagepladen. Lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
-
Tænd ovnen på 185 grad varmluft. Slå et æg ud i en lille skål og pisk dem sammen med en gaffel. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
-
Bag bollerne i cirka 15 minutter til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden. Lad bollerne køle af på en bagerist. Pynt bollerne med glasur.
-
Tag smørret ud af køleskabet så det bliver blødt til du skal bruge det. Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det godt sammen til en cremet masse. Så har du en remonce.
-
Læg fyldet midt på firkanterne, altså en klat remonce og et stykke nougat eller en klat remonce og en teske hindbærsyltetøj.
-
Kom æg, sukker og mel i en skål og rør det godt sammen.
-
Kom mælk i en lille gryde og varm forsigtigt mælken op. Tilsæt forsigtigt den varme mælk i en tynd stråle til æg, sukker og melblandingen. Rør hele tiden, her er det nemmest at være 2.
-
Hæld cremen tilbage i gryden. Lad cremen koge op. Tag gryden af varmen og lad den køle af.
-
Rør lidt vaniljesukker i cremen. Tip: Prøv at rive lidt citronskal eller appelsinskal ned i cremen. Husk at det skal være fra økologiske frugter.
-
Så er der serveret!