Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Fødselsdagslagkage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk lagkagebunde
  • 2 pk lagkagebunde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 1 l piskefløde
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} brv kagecreme
  • 0.5 brv kagecreme
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps bær
  • 3 ps bær
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 0.5 dl sukker
  • Friske bær til pynt
  • Friske bær til pynt

Tilberedning

Kom de forskellige frosne bær op i hver sin gryde med ca. 3 spsk sukker over hver. Det kan du regulere i forhold til bærrenes surhedsgrad. Opdager du, at det bliver lidt for sødt, kan du presse lidt lime/citronsaft over.

Giv bærrene et opkog. Køl helt af og si eventuelt lidt af saften fra da det er bærmassen, du først og fremmest skal bruge.

Tag den ene ½ liter fløde og kom en sjat op i en røreskål. Drys 2-3 tsk. kagecremepulver i og pisk indtil det er helt tykt. Hæld derefter resten af fløden i - lidt efter lidt - samtidig med at du pisker på lav kraft. Kom cremen i en sprøjtepose og klip et lille hul i spidsen.

Kagen lægges sammen således: Læg en bund på kagefadet. Bærkompot spredes ud i et tyndt lag over hele fladen. Sprøjt en femtedel af cremen ud så jævnt som muligt. Glat eventuelt laget lidt. Læg en ny bund på. Fortsæt med resten af bundene og de forskellige bærkompotter indtil kagen er færdig. Sæt på køl.

Tag den anden ½ liter fløde og gør som under punkt 3. Smør cremen over kagen i et jævnt lag. Det kan hjælpe med fordelingen af cremen ved at bruge sprøjteposen for derefter at glatte med en palette.

Pynt med friske bær på toppen.