Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Fødselsdagslagkage 2016

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • 3 bunde
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 6 æg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 3 dl sukker
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mel
  • 1.5 dl mel
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kartoffelmel
  • 1.5 dl kartoffelmel
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 1.5 tsk bagepulver
  • smør og rasp til formerne
  • smør og rasp til formerne
  • 3 x 20 cm bageforme med kant der kant tages af
  • 3 x 20 cm bageforme med kant der kant tages af
  • Creme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 1 l piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} brev kagecreme
  • 1 brev kagecreme
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl tyrkisk yoghurt
  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vaniljesukker
  • 1 - 2 spsk vaniljesukker
  • Bær
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g jordbær
  • 500 g jordbær
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g brombær
  • 300 g brombær
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g blåbær
  • 400 g blåbær
  • {{ 350 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hindbær
  • 350 g hindbær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk flormelis til pynt
  • 2 spsk flormelis til pynt

Tilberedning

Bunde: Sæt ovnen til 175 gr. Smør formene med smør og rasp.  Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker til en tyk og cremet masse. Sigt de tørre ingredienser ned i dejen og vend forsigtigt rundt. Fordel dejen i de 3 forme. Bundene skal bages i ca. 15-20 min. Afkøl bundene. 

Creme: Kom ca. 2 dl piskefløde i en stor skål. Kom kagecremespulver i og pisk, indtil det begynder blive helt stift. Tilføj vaniljesukker. Hæld fløden i lidt ad gangen, imens du pisker. Vend til sidst den tyrkiske yoghurt i. 

Bær: Vask bærrene og skær jordbærerne ud i mindre stykker. Placer den første bund på fadet, fordel ⅓ del af cremen, og fordel ⅓ del af bærrene. Gør det samme med næste bund og så fremdeles, indtil du er færdig. Drys til sidst lidt flormelis over bærrene.