Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Fragilitéhjerter med chokolademousse og lidt chili

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 10 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Bund:
  • Bund:
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder
  • 150 g hasselnødder
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 150 g flormelis
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvider
  • 4 æggehvider
  • 3 dråber hvidvinseddike
  • 3 dråber hvidvinseddike
  • Mousse:
  • Mousse:
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade
  • 100 g mørk chokolade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblomme
  • 1 æggeblomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp cayennepeber
  • 1 knsp cayennepeber
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 0.25 l piskefløde
  • Dekoration:
  • Dekoration:
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smeltet chokolade
  • 50 g smeltet chokolade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk hindbær
  • 1 bk hindbær
  • Flormelis og/eller kakao
  • Flormelis og/eller kakao

Tilberedning

Opskriften giver ca. 10 små hjerter - eller stort.

Sæt ovnen på 175 grader.

Smør et bagepapir med smør og læg på en bradepande.

Blend hasselnødder til groft mel.

Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen. Kom hvidvinseddiken heri, og pisk til helt stift skum.

Vend hasselnødblandingen heri. Fordel dejen ud over hele papiret. 
Bag i cirka 15 minutter. Kig efter 12 minutter.

Nu skal der arbejdes ganske hurtigt. Bunden holder sig ikke blød og formbar så længe. Udstik 20 hjerter med kageforme. Eller 2 store. Læg hjerterne på en rist. Hvis bunden når at stivne, før du er klar: Læg et stykke bagepapir henover og dæk med et varmt fugtigt viskestykke. Giv det nogle minutter og prøv igen.

Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn. Hæld op i en skål og rør æggeblommen heri. Pisk fløden til løst skum. Rør lidt flødeskum ad gangen i chokoladen. Ikke omvendt. Ellers stivner chokoladen i det kolde skum. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel på halvdelen af hjerterne. Læg et hjerte henover og pres let sammen. Dekorer med chokolade og hindbær. Stil køligt i et par timer.

Ved servering kan der drysses kakao og/eller flormelis henover.