Fragilitéhjerter med chokolademousse - og lidt chili
Fragilitéhjerter med chokolademousse - og lidt chili
PT0MMiddel
Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}
Middel
Tilberedning
Opskriften giver ca. 10 små hjerter - eller stort.
Sæt ovnen på 175 grader. Smør et bagepapir med smør og læg på en bradepande.
Blend hasselnødder til groft mel. Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen. Kom hvidvinseddiken heri, og pisk til helt stift skum.
Vend hasselnødblandingen heri. Fordel dejen ud over hele papiret. Bag i cirka 15 minutter. Kig efter 12 minutter.
Nu skal der arbejdes ganske hurtigt. Bunden holder sig ikke blød og formbar så længe. Udstik 20 hjerter med kageforme. Eller 2 store. Læg hjerterne på en rist. Hvis bunden når at stivne, før du er klar: Læg et stykke bagepapir henover og dæk med et varmt fugtigt viskestykke. Giv det nogle minutter og prøv igen.Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn. Hæld op i en skål og rør æggeblommen heri. Pisk fløden til løst skum. Rør lidt flødeskum ad gangen i chokoladen. Ikke omvendt. Ellers stivner chokoladen i det kolde skum. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel på halvdelen af hjerterne. Læg et hjerte henover og pres let sammen. Dekorer med chokolade og hindbær. Stil køligt i et par timer.Ved servering kan der drysses kakao og/eller flormelis henover.
Opskriften giver ca. 10 små hjerter - eller stort.
Sæt ovnen på 175 grader. Smør et bagepapir med smør og læg på en bradepande.
Blend hasselnødder til groft mel. Kom æggehvider og flormelis i en metal- eller glasskål, og pisk massen sammen. Kom hvidvinseddiken heri, og pisk til helt stift skum.
Vend hasselnødblandingen heri. Fordel dejen ud over hele papiret. Bag i cirka 15 minutter. Kig efter 12 minutter.
Nu skal der arbejdes ganske hurtigt. Bunden holder sig ikke blød og formbar så længe. Udstik 20 hjerter med kageforme. Eller 2 store. Læg hjerterne på en rist. Hvis bunden når at stivne, før du er klar: Læg et stykke bagepapir henover og dæk med et varmt fugtigt viskestykke. Giv det nogle minutter og prøv igen.Smelt chokoladen i vandbad eller mikroovn. Hæld op i en skål og rør æggeblommen heri. Pisk fløden til løst skum. Rør lidt flødeskum ad gangen i chokoladen. Ikke omvendt. Ellers stivner chokoladen i det kolde skum. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel på halvdelen af hjerterne. Læg et hjerte henover og pres let sammen. Dekorer med chokolade og hindbær. Stil køligt i et par timer.Ved servering kan der drysses kakao og/eller flormelis henover.