Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lemonpie

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 200 g smør
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g digestive kiks
  • 400 g digestive kiks
  • Creme
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Irmas store økologiske æg*
  • 6 stk Irmas store økologiske æg*
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ml sødet kondenseret mælk
  • 800 ml sødet kondenseret mælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk friskrevet økologisk citronskal
  • 1 tsk friskrevet økologisk citronskal
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl friskpresset citronsaft
  • 1 - 2 dl friskpresset citronsaft
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 1 stk vaniljestang
  • Marengs*
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk ægge-hvider
  • 6 stk ægge-hvider
  • {{ 0 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvidvinseddike
  • 0 - 1 tsk hvidvinseddike
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 250 g sukker

Tilberedning

Sæt ovnen på 180 grader. Du skal bruge en springform på 24 cm. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene til mel og bland det hele godt sammen i gryden. Pres dejen ud i formen og op ad kanterne, ca. 4 cm. Bag bunden i 10 minutter. Tag ud. Del de 6 æg i blommer og hvider i hver sin skål. Pisk æggeblommer sammen med kondenseret mælk, citronskal og -saft, samt korn fra vaniljestangen. Hæld fyldet i formen og spred det jævnt ud. Bag i 20 minutter. Sæt ovnen på 160 grader. Fjern kanten på springformen. Pisk æggehvider og eddike sammen til skum i en skål. Tilføj sukkeret og pisk, indtil du har en helt og aldeles stiv marengs. Kom marengsmassen i en sprøjtepose eller plasticpose og klip et hul. Start med at fordele marengs rundt i kanten og fyld på imod midten. Det er vigtigt, at fyldet er lukket helt inde i marengs. Sæt kagen i ovnen i cirka 15 minutter. Den skal kun blive let gylden. Så hold øje. Tag ud og lad stå og samle sig i ca. 30 minutter, før du stiller den et køligt sted i et par timer. Uden at dække den til med film eller andet, da det danner kondens.

Server samme dag.