Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Æblekage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Æblekage
  • Æblekage
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg æbler
  • 1 kg æbler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rørsukker
  • 2 spsk rørsukker
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandler
  • 100 g mandler
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 3 dl sukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvider
  • 2 æggehvider
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 3 - 4 dl piskefløde

Tilberedning

Sæt ovnen på 150 grader.

Kom mandler og nødder i en blender eller foodprocessor og blend. Der må godt være hele nøddestykker i. Rør sukker i. Tilsæt lidt æggehvide ad gangen, indtil der dannes en samlet dej.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Spred den ud til en tykkelse på 1 cm. Bag bunden i ca. 40 minutter. Hold øje efter 30 minutter. Afkøl helt og bræk makronbunden i mindre stykker.

Skræl evt. æblerne og skær i tern. Kom i en gryde sammen med 3 spsk. vand og kog æblerne møre i ganske få minutter. Smag til med sukker og afkøl helt.

Pisk fløden til skum. Læg sammen i lag på traditionel manér, eller læg de tre slags fyld i striber på et fad.

Tip: Er kagen kun til voksne, går det godt at dryppe et skvæt calvados over.