Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Æblesorbet med mynte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "kg", false: "kg" || "kg"} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æble
  • 1 kg æble
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} kanel
  • 2 stk. kanel
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vand
  • 4 dl. vand
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æblemost (helst koldpresset)
  • 5 dl. æblemost (helst koldpresset)
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(250 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 250 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æbleeddike
  • 1 spsk. æbleeddike

Tilberedning

Skær æblerne (helst et æble med god syre som Boscoop eller Bramley) med skræl og kernehus i mindre stykker.

Kom dem i en gryde med kanelstængerne og vand. Bring æblerne i kog. Læg låg på, og lad det simre, til æblerne smider saften.

Si grydens indhold, og kog saften ind til ca 5 dl. Kernehuse og skræl bidrager med pektin, som får isen til at sufflere smukt op. Den koldpressede most tilfører smagen af frisk æble og må ikke koges.

Smelt derfor sukkeret i den kogte saft.

Køl den lidt af, og bland den med mosten, så du har ialt ca. 1 liter saft. Tilsæt ca. en spsk æbleeddike.

Kør sorbeten på en ismaskine, eller stil sorbeten i fryseren i en skål. Når den begynder at fryse til på kanterne, pisker du sorbeten godt igennem. Det gør du 1-2 gange per time, til sorbeten er helt frossen. Det tager ca. 5 timer.  

Kilde: Krydderiet 3, 2004