Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Æblesorbet med mynte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Æblesorbet med mynte
  • Æblesorbet med mynte
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg æbler
  • 1 kg æbler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk kanel
  • 2 stk kanel
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 4 dl vand
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl æblemost (helst koldpresset)
  • 5 dl æblemost (helst koldpresset)
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 250 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk æbleeddike
  • 1 - 2 spsk æbleeddike

Tilberedning

Skær æblerne (helst et æble med god syre som Boscoop eller Bramley) med skræl og kernehus i mindre stykker. Kom dem i en gryde med kanelstængerne og vand. Bring æblerne i kog. Læg låg på, og lad det simre, til æblerne smider saften. Si grydens indhold, og kog saften ind til ca 5 dl. Kernehuse og skræl bidrager med pektin, som får isen til at sufflere smukt op. Den koldpressede most tilfører smagen af frisk æble og må ikke koges. Smelt derfor sukkeret i den kogte saft. Køl den lidt af, og bland den med mosten, så du har ialt ca. 1 liter saft. Tilsæt ca. en spsk æbleeddike. Kør sorbeten på en ismaskine, eller stil sorbeten i fryseren i en skål. Når den begynder at fryse til på kanterne, pisker du sorbeten godt igennem. Det gør du 1-2 gange per time, til sorbeten er helt frossen. Det tager ca. 5 timer.

Kilde: Krydderiet 3, 2004