Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kartoffelkage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 5 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandler
  • 150 g mandler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 2 dl sukker
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 3 stk æg
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kogte kartofler
  • 200 g kogte kartofler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • flormelis
  • flormelis

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader. Behold den tynde hinde på mandlerne og blend dem til groft mel. Kom sukker og smør i en skål og pisk sammen. Tilføj æggene et ad gangen ogpisk sammen til en dej. Pil kartoflerne og riv dem fint. Vend i dejen. Riv cirka halvdelen af citronens gule skræl ned i dejen og vend rundt. Kom dejen i en smurt og raspdrysset springform, 22-24 cm. Sæt i nederste del af ovnen og bag kagen i 40 minutter. Afkøl helt eller server lun, hvis du ikke ønsker at pynte med kronen. Klip en krone ud midtpå et stykke papir og læg på kagen. Drys flormelis hen over. Fjern papir og drys lidt mere. Pynt med citronskal og server.