Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Koldskåls-panacotta

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 4 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Pannacotta
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bl Husblas
  • 2 bl Husblas
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk Vaniljestang
  • 0.5 stk Vaniljestang
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Piskefløde
  • 2 dl Piskefløde
  • {{ 70 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Sukker
  • 70 g Sukker
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} Økologisk citron
  • 0.25 Økologisk citron
  • {{ 2.8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Kærnemælk
  • 2.8 dl Kærnemælk
  • Sprød havre
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Smør
  • 40 g Smør
  • {{ 80 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Havregryn
  • 80 g Havregryn
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Sukker
  • 40 g Sukker
  • Til pynt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk Jordbær
  • 1 bk Jordbær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pl Hvid chokolade
  • 1 pl Hvid chokolade

Tilberedning

Pannacotta:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bring fløde, sukker, fintrevet skal af 1/4 citron samt vaniljekorn og -stang i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme fløde, tilsæt derefter kærnemælken lidt ad gangen under omrøring. Fordel cremen i 4 glas og lad den sætte sig på køl i minimum 4 timer.

Sprød havre:
Smelt smør på en pande og tilsæt havregryn og dernæst sukker. Steg grynene gyldne ved middelvarme i ca. 15 minutter. Rør af og til undervejs. Hæld dem til afkøling på en tallerken. De bliver knasende sprøde, når de er helt afkølede.

Inden servering pyntes pannacottaerne med jordbær i både, sprød havre og høvlet hvid chokolade.

Opskrift af Anne Moltke Dahl
Kilde: Irma Krydderiet 4, 2016